Ukrao sam toliko stvari od Željka, smatramo se prijateljima: Mesina pred dolazak u Arenu odgovorio na priče o rivalstvu sa Obradovićem

07.12.2023

11:03

0

Autor: A. S.

Čačanin je za sada imao više uspeha

Ukrao sam toliko stvari od Željka, smatramo se prijateljima: Mesina pred dolazak u Arenu odgovorio na priče o rivalstvu sa Obradovićem
Željko Obradović i Etore Mesina - Copyright Profimedia/Simone Lucarelli/Fotogramma

Košarkaši Partizana u 13. kolu Evrolige, večeras od 20.30, dočekuju ekipu Olimpije iz Milana. Crno-beli italijanski sastav dočekuju u sjajnom raspoloženju, nakon trijumfa nad Monakom, pa vrebaju još jednu pobedu na svom terenu.

Prilika će im biti i to što je Olimpija doputovala oslabljena, bez Nikole Mirotića, a iskusni Etore Mesina pred meč sa Partizanom, govorio je o rivalstvu sa Željkom Obradovićem.

Iskusni i sjajni treneri mnogo puta su igrali jedan naspram drugog, a u ovom trenutku, Obradović vodi sa 15:13 u međusobnim okršajima. Njihovo rivalstvo smatra se jednim od najvećih u istoriji košarke, a datira još iz 1992. kada je Obradović sa Partizanom eliminisao Mesinu u četvrtfinalu evropskog takmičenja. Bila je to debitantska sezona Čačanina, u kojoj je uzeo titulu prvaka Evrope sa Partizanom!

- Ukrao sam toliko stvari od Želimira Obradovića, koji je najbolji od svih. Uvek je bio veoma kreativan. Smatramo se prijateljima. Rivali? Bizarno rivalstvo. Poslednjih godina moji timovi su često pobeđivali u regularnim utakmicama, ali su njegovi pobeđivali u svim važnijim mečevima i finalima - jasan je bio Mesina u emisiji "Passa dal BSMT."

Italijan je taj koji je slavio u poslednjim mečevima, a da li će se to promeniti večeras, videćemo nešto pre 23 sata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike