Mijailović najavio! Ako nađemo pravog igrača, biće novca da ga dovedemo!

05.12.2023

23:23

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek crno-belih pričao i o odnosu sa Zvezdom

Mijailović najavio! Ako nađemo pravog igrača, biće novca da ga dovedemo!
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Predsednik KK i JSD Partizan Ostoja Mijailović najavio je mogućnost dolaska još jednog igrača, ali i pričao o brojnim temama vezanim za crno-bele. Za početak komentarisao je dosadašnji učinak u dva takmičenja.

- Naši ciljevi su jasni, da igramo plej-of Evrolige i da osvojimo AdmiralBet ABA ligu. U ovom trenutku mi početak liči na prošlogodišnju sezonu. Imali smo dosta pehova oko povređenih igrača. Zato ne možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima u potpunosti jer smo neke utakmice na jednu loptu izgubili - kazao je Mijailović u razgovoru za Republiku.

Zatim je usledilo i pitanje o potencijalnim pojačanjima, odnosno da li će ih biti još posle dolaska centra Kabokla?

- Jasno je meni da navijači žele da imamo ceo sastav na početku sezone, ali ne dovodimo igrače da budu samo broj. Čekali smo centra i dočekali, Kaboklo se pokazao da je onaj igrač koji nama treba.

Mi smo na tržištu od početka sezone, ali ako ne nađemo što nama odgovara nećemo dovoditi samo da popunimo broj. I dalje tražimo igrača na poziciji jedan. Ako u tome uspemo, probaćemo da ga dovedemo. Mi smo potrošili budžet, ali naći ćemo dodatni novac ako bude potrebno.

O navijačima i o Zvezdi

Jedna od tema razgovora je i odnos sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom.

- Smeta mi kratko pamćenje svih ljudi koji su posvećeni sportu. Vratimo se godinu dana unazad. Ja sam doneo odluku da pustimo gostujuće navijače. Mene su južna tribina i cela hala vređali zato što sam pustio navijače Zvezde, pa su mnogi prepoznali da smo zato izgubili trojkom Nedovića. Ja sam hrabro podneo kritike i doneo tu odluku zbog interesa Partizana, a ne interesa Zvezde. Ti odnosi moraju da budu normalniji.

Ove sezone je bilo drugačije. Mi smo prodali 16.600 sezonskih karata, a da biste gostima dali 1.000 karata morate da obezbedite 2.000 mesta zbog tampon zone. To su pravila Evrolige i preporuka naših bezbednosnih snaga koje su obavezujuće. Kada to saberete sa sezonskim kartama to znači da nijedan partizanovac koji nije imao novca za sezonsku ne može da dođe i da gleda derbi.

To nije pravedno prema njima i zato sam doneo ličnu odluku da ne bude gostujućih navijača jer nije bilo mesta za njih. Ne mogu da dođem u situaciju da ne uđe nijedan partizanovac koji nema sezonsku, ili da pustimo pa da bude manja tampon zona i da neko izgubi glavu. Ne pada mi na pamet da rizikujem ničiji život.

O KLS

- Prošle godine KLS i gospodin koji se predstavlja kao veliki košarkaški stručnjak iz administrativnih razloga nije dozvolio da Partizan igra KLS. Da sada ne otvaramo tu temu zašto je to bilo tako i da ne otvaramo neke nove ratove. Da je bilo volje, Partizan bi igrao KLS.

Istina je da smo zakasnili za registraciju jer smo imali duplo kolo i veliku organizaciju oko gostovanja Realu. Administracija je propustila da nas prijavi na vreme, mi smo podneli zahtev za dodatno vreme, ali nam to nisu dozvolili, a mogli su, da je bilo dobre volje.

Domaća liga biće nacionalna kada bude pod jurisdikcijom KSS. Dokle god je to privatna liga u kojoj odlučuju jedan ili dva kluba ona ne može biti nacionalna. Ja jesam za domaću ligu, to je u interesu srpske košarke - objasnio je Mijailović.

Nastavio je prvi čovek Partizana i o "sejanju mržnje".

- Često slušam sa druge strane floskule o nekakvoj mržnji, a ona je posejana mnogo pre Ostoje Mijailovića. Ja ne sejem mržnju, ne interesuje me šta rade drugi. Ne interesuje me kakav Upravni odbor imaju, ni budžet, ni kako dolaze do novca, ni kako plaćaju. Interesuje me samo Partizan. Već nekoliko puta sam rekao da bih sada mogao da potpišem garanciju i pristanak da Partizan i Zvezda doživotno igraju u Evroligi. To je u interesu srpske košarke.

Pričalo se i o odnosu sa FK Partizan.

- Što se tiče JSD Partizan, ono u ovom trenutku posluje normalno, računi nisu u blokadi. Stabilizovali smo kontrolu trošklova za struju i vodu, infrastrukuta jeste u lošem stanju. Trudimo se iz naših sredstavama, jer JSD Partizan nema nikakvu pomoć. KK Partizan servisira troškove za zaposlene u JSD i u skladu sa svojim mogućnostima pomaže manje klubove u okviru JSD.

Tu fudbalskom klubu dosta zameram zato što su oni pre svega u mogućnosti da budu jedini profitabilni. Ja ne znam da li oni sada imaju i menadžment, da li imaju predsednika. Kako prolazi vreme mislim da su u sve većim problemima.

Mislim da im je poreski dug oko 20 miliona evra i da će morati da se preseče situacija da se stabilizuje sa poslovne strane. Doći će u situaciju da će jako teško funkcionisati i da će da zavise da li će neko da im pomogne jer neće moći da žive od sopstvenih prihoda. Fudbalski klub je u porodici JSD Partizan najvažnija karika za očuvanje grba koji je nama partizanovcima svetinja - zaključio je Mijailović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike