Obradović zadovoljan, ali želi što pre da zaboravi Partizan!

05.12.2023

23:38

0

Autor: P.K.

Strateg Monaka istakao da njegov tim ne može da bude nezadovoljan posle poraza u produžetku od crno-belih

Obradović zadovoljan, ali želi što pre da zaboravi Partizan!
Saša Obradović - Copyright MN Press

Stao je Monako nadomak šokantnog trijumfa protiv Partizana. Pošto je Majk Džejms u završne 22 sekunde utakmice sa dve trojke uspeo da tim Saše Obradovića odvede u dodatnih pet minuta u situaciji kada je poraz već bio upisan, gosti su u produžetku, ipak, morali da pruže ruku i čestitaju crno-belima pobedu.

- Čestitam Partizanu, pobedili su. Imali smo šansu u pojedinim trenucima da preokrenemo u našu korist. Neke situacije iste kao i prošle godine, nisu išle u našu korist. Nije bilo lako da im pariramo, igračima kao što su Panter, Ledej, Doužer. Na kraju smo imali šansu. Moramo da zaboravimo i da idemo u sledeću rundu – kazao je Obradović posle meča, pa dao viđenje ovosezonske Evrolige.

- Sigurno je više kompetetivna nego prošle godine, čak se i razlika od ekipe koja će biti na drugom pa do nekog 13-14. mesta neće se znati ko je gde. Osim Reala koji je dominantan. Mnogo toga zavisi u EL od momentuima, povreda, duplih kola… Mnogo faktora. Uloga favorita koju imamo i mi za plej-of je tu i mi to treba da opravdamo za svaku utakmicu.

Upitan je srpski strateg na konferenciji za medije da li je neko konsultovao struku prilikom uvođenja plej-ina u elitnom takmičenju?

- Niko me nije pitao. Još koja utakmica na ovoliki broj utakmica i ovakve utakmice – vrlo je rizično. S druge strane, možda zanimljivije za navijače jer će biti više utakmica. Sa druge strane veći rizik za igrače – kazao je Obradović, priznavši da je zadovoljan sa onim što su njegovi igrači prikazali u Areni.

- Mislim da je bila odlična utakmica, prava plej-of. Nijanse su odlučivale. Prilagođavanje toku utakmice moralo je da bude na različite vrste postava. Mislim da smo u nekim fazama igre dobro odgovorili. Nije lako kontrolisati emocije u ovakvoj atmosferi. Bilo koji akter, uključujući i sudije. Ne možemo da budemo zadovoljni, ali ne možemo da budemo ni nezadovoljni.

Za razliku od prošlosezonskog dolaska pred „grobare“ kada je dočekan aplauzima, ovoga puta je atmosfera prema nekadašnjem kapitenu, kasnije i treneru Crvene zvezde bila suprotna.

- Ja ne komuniciram sa navijačima, niti bih to sebi dozvolio da uradim. Gestikulacija normalna, kao u svakoj utakmici. Uopšte nije tema, to što je neko ovako dočekan na jedan način, a sada na drugi, ja opet poštujem svakog. To je najvažnije – kazao je Saša Obradović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike