Jokić vodi NBA ligu! Srbin šokirao Amere, ima tri MVP titule, a tek sad shvatili koliko je opasan!

04.12.2023

07:21

0

Autor: A. S.

Svoje mesto na listama našao je i Bogdan Bogdanović

Jokić vodi NBA ligu! Srbin šokirao Amere, ima tri MVP titule, a tek sad shvatili koliko je opasan!
Jokić na duelu sa Voriorsima - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Srpski centar Nikola Jokić iz meča u meč NBA lige popunjava statističke kolone, ruši rekorde i oduševljava navijače onim potezima koje je teško svrstati u statistiku, a ispunjavaju tv špice.

Noćas je bila pauza, bar za tim srpskog košarkaša, koji je prethodnog dana ponovo dominirao, ali je Denver poražen od Sakramenta. Kasnije je taj meč podigao dodatnu prašinu, jer su sudije nekoliko sati kasnije pregledale snimak i kaznile Nikolu zbog flopinga.

Ali, dan kasnije, govori se i o svemu onome što je učinio u dosadašnjem delu sezone.

 

 

Naime, Nikola se nalazi na prvom mestu po broju poena - 579 poena i nalazi se ispred Janisa Adetokumba sa 569 i Luke Dončića koji je postigao 565 poen.

Prvi je i kada su u pitanju skokovi - 255 skokova do sada, čime je iza sebe ostavio Entoni Dejvisa sa 249 skokova, dok treću poziciji dele Rudi Gober i Evan Mobli sa po 221 skokom.

I zapravo to su parametri karakteristični za centra, ali je vodeće mesto po broju asistencija nešto potpuno čudno za NBA ligu, ali ne i za Nikolu. U ovoj sezoni, srpski centar je upisao 196 asistencija, a prati ga Trej Jang sa 192 asistencije, dok Tajris Haliburton ima 189.

Na ovim listama jedno mesto je pronašao i Bogdan Bogdanović, koji se nalazi na 11. mestu igrača sa najviše pogođenih trojki u ligi. Neprikosnoveni je Stef Kari sa 91 trojkom, dok je Luka Dončić na drugom mestu sa 69 pogodaka.

Srbi su pronašli svoje mesto pod NBA suncem i briljiraju!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike