Džikić trpi prozivke jer se nije vratio u Izrael: On je kao šef sistema koji treba da služi za primer!

04.12.2023

15:38

0

Autor: D. P.

Očekivali ga, ali...

Džikić trpi prozivke jer se nije vratio u Izrael:  On je kao šef sistema koji treba da služi za primer!
Aleksandar Džikić - Copyright AdmiralBet ABA liga/KK Partizan/Dragana Stjepanović

Srpski stručnjak na klupi Hapoel Jerusalima Aleksandar Džikić nije se vratio u Izrael, a to se pojedinim njegovim kolegama nije dopalo.

Jedan od najiskusnijih košarkaških trenera u Izraelu Zvika Šaraf oštro je reagovao na informaciju da se igrači Hapoela nisu vratili u zemlju i za to krivi srpskog stručnjaka.

- Nije moguće da Hapoel Jerusalem neće uspeti da vrati ni jednog stranca u Izrael. Sve to počinje od Džikića. Džikić je "vlasnik" Hapoela Jerusalema, njegova snaga je veća od igrača, one je šef parade i ne mogu da razumem da se neće vratiti - rekao je Šaraf.

- Pored Džikića tu je još Karington, koji je tražio državljanstvo, a nije ni došao. Karington želi da bude Izraelac, ali zar ne može onda da dođe kada je teško? Džikić je odličan trener, ali ja to ne prihvatam - nastavio je Šaraf.

Printscreen/Facebook/Hapoel Jerusalem Basketball Club
Aleksandar Džikić

Iskusni trener ima donekle razumevanja zbog situacije koje se stvorila u zemlji posle otpočinjanja sukoba sa Hamasom, ali...

- Znam da je bilo napada u Jerusalimu, ali nažalost bilo je nekoliko napada u Jerusalimu u poslednjih godinu dana. Ovo nije ništa novo. Da je Džikić odlučio da dolazi sigurno bi se i neki stranci vratili sa njim. Mi ovde predstavljamo izraelsku košarku i Džikić ima najveću odgovornost u klubu. On je kao šef sistema taj koji treba da služi za primer. Trener ima drugačiji status od igrača. Treba da se identifikuje sa klubom.

Hapoel je svoje utakmice u FIBA Ligi šampiona kao domaćin igrao u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike