Denver slavi i kad ne ide, Jokić pokvario istorijsko veče Kevina Durenta! (VIDEO)

02.12.2023

07:31

0

Autor: A. S.

Srbin ponovo igrač odluke

Denver slavi i kad ne ide, Jokić pokvario istorijsko veče Kevina Durenta! (VIDEO)
Jokić u duelu sa Nurkićem - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York/

Jedna od karakteristika šampionskih timova je i da pobeđuju kada ne ide i kada ne igraju dobro, to je noćas uspeo i Denver. Nagesti su bili bolji rival od Finiks Sansa, ali su u drugom poluvremenu pali, pa su kroz dramu morali da jurišaju na trijumf, 119:111.

Bili su Nagetsi blizu poraza iako su imali veliku prednost, ali je tim Majka Melouna na kraju upisao pobedu koja ih po broju trijumfa izjednačuje sa vodećom Minesotom na Zapadu, s tim što Timbervulvsi i dalje imaju dva poraza manje.

Srpski centar Nikola Jokić i noćas je bio odličan. Ne toliko koliko bi želeli ljubitelji NBA lige i Nagetsa, ali dovoljno da upiše dabl-dabl i povuče tim kada je najvažnije. Meč je okončao sa 21 poenom, pet skokova i 16 asistencija, što mu svakako nisu najbolji statistički parametri u sezoni, ali su noćas bili presudni. Treba napomenuti da nije imao pomoć Džamala Mareja, koji se nedavno vratio u roster, ali i dalje nije dovoljno spreman da igra u kontinuitetu, kao ni Arona Gordona.

Što se meča tiče, krenulo je egalom, a onda se Denver razigrao i za prvih 12 minuta postigao 41 poen. Prednost od 11 poena, Nagetsi su sačuvali i u drugom delu, pa je sve išlo na ruku gostija, koji su polako u glavi upisivali pobedu. Međutim, završnica prvog poluvremena nije bila dovoljno dobra po Denver, pa je na odmoru otišao sa 70:63.

Na pauzi je Meloun morao da pronađe način da probudi svoje igrače, pre svega Jokića, koji je do tog momenta imao 6 poena i 10 asistencija, ali, nastavio se nalet Sansa, koji su tokom treće četvrtine prišli na -3!

Uspeo je domaćin da stigne i do izjednačenja, ali ne i do vođstva, pa iako su uhvatili priključak, ispustili su preokret protiv aktuelnog šampiona, koji i za ovu pobedu može da zahvali Nikoli Jokiću, koji je u poslednjim napadima svog tima, bio ključan igrač, najpre sa četiri poena, a potom i dve asistencije, pa onda još tri poena i eto pobede.

Srpskog centra pratio je iskusni Redži Džekson sa 20 poena, dok je Majkl Porter Džunior dodao 19 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani, Jusuf Nurkić je upisao 31 poen, ali treba napomenuti i ulogu Kevina Durenta u ovom rezultatskom jurišu, koji je meč završio sa 30 poena i postao deseti najbolji poenter u istoriji NBA lige!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike