Bogdan i Hoksi briljirali! Atlanta na pogon kapitena Srbije nezaustavljiva! (VIDEO)

01.12.2023

07:20

0

Autor: A. S.

Ni Sparsi im ne mogu ništa

Bogdan i Hoksi briljirali! Atlanta na pogon kapitena Srbije nezaustavljiva! (VIDEO)
Bogdan protiv Sparsa - Copyright Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Bogdan Bogdanović nastavlja da niže dobre partije i Atlanta Hoksa nastavlja da piše pobede. Noćas su na gostujućem terenu srušili velike San Antonio Sparse i nestvarnog Viktora Vembanjamu rezultatom 137:135!

Kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović je bio odličan. Meč je završio sa 14 poena, dva skoka i tri asistencije, pa je bio jedan od zapaženijih u sastavu svog tima. Ipak, ostao je u senci fatastičnog Treja Janga, koji je noćas dominirao i celu NBA ligu primorao da prati šta to on čini na terenu.

Što se ovog okršaja tiče, bilo je napeto i neizvesno do poslednjeg trenutka. Nijednog momenta nije se moglo nagovestiti ko je bliži trijumfu, iako su Sparsi bolje ušli u meč i u prvoj četvrtini stekli +15.

Jang, Bogdan i ekipa lako su promenili taj rezultat, a onda je u drugom poluvremenu usledila prava borba na terenu. Od treće do kraja četvrte četvrtine, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a odlučujuća je bila bolja koncentracija Hoksa u ključnim momentima. Stekli su šest poena prednost, Sparsi smanjili na dva i tu stali. Bitna je bila i odbrana Hoksa u ovom okršaju na Vembanjami, koji nije uspeo da pokaže sve ono što zna i čime rivalima pravi najveći problem.

Pomenuti Trej Jang je meč završio sa dabl-dabl učinkom, 45 poena i 14 asistencija, a pratio ga je Dežonte Marej sa 24. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Džeremi Sočan sa 33 poena, dok je Viktor Vembanjama ubacio 21 poen, i upisao 12 skokova, uz dve asistencije.

Sparsi ove sezone nisu ono što suu nekada bili, pa su novim porazom stigli do skora od 3-15, dok su Hoksi na 9-9.

Od srpskih igrača, noćas je na terenu bio i Aleksej Pokuševski. Oklahoma je na svom terenu dočekala Los Anđeles Lejkerse i poslala ih kući nakon ubedljivog trijumfa 133:110! Aleksej je na terenu proveo tri minuta, ali se nije upisao u listu strelaca. Vasilije Micić je i ovaj duel pratio u "civilu".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike