Skandal, sudije opet neme! Nikolu okružila trojica igrača, ponovo ga tukli, a od faula ni glasa! (VIDEO)

25.11.2023

08:26

0

Autor: A. S.

Nejednaki aršini

Skandal, sudije opet neme! Nikolu okružila trojica igrača, ponovo ga tukli, a od faula ni glasa! (VIDEO)
Jokić u okršaju sa odbranom Roketsa - Copyright printscreen/twitter/fastbreakbreak

Koliko je Nikola Jokić dominantan, to se primećuje iz meča u meč. Gotovo da ne postoji legalan način kako da rival odigra u odbrani na njemu, a da ne napravi faul.

Međutim, sudije iz njima poznatog razloga, ne sankcionišu uvek Nikoline rivale, već je većini dozvoljeno da tuku.

Ništa drugačije nije bilo ni noćas, kada je Denver poražen od Hjustona, a Jokić je zabeležio najefikasniji partiju u ovoj sezoni. Za 42 minuta na terenu, postigao je 38 poena, 19 skokova i osam asistencija, a rivali su ga čuvali udvajanjem, pa i na nedozvoljen način.

Bio je nerešiva enigma za odbranu Hjustona, pa su u većem delu meča pored njega bila dvojica igrača, a u izvesnim situacijama, njima su sudije progledale kroz prste.

Faul u reketu je bio očigledan, ali su arbitri samo odmahnuli glavom! Dilon Bruks je bio pored Srbina, koji se spremao na skok, ali ga je rival uhvatio za ruku. Sudije su smatrale da tu nema prekršaja, a ubrzo se pored Nikole našao i mladi Džejlen Grin, dok je naleteo i treći igrač. Procenite sami:

 


Jokiću nije strano ovakvo ponašanje rivala, ali ni sudija, pa je nedavno, nakon što je ušao u raspravu sa arbitrima zbog evidentnog prekršaja na njemu, zaradio tehničku grešku, zbog koje je i eliminisan sa meča.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike