Avramović pred novi izazov Partizana u Ljubljani: Daćemo 90 poena kako god da okrenete, samo odbrana da bude kako treba!

20.11.2023

09:21

0

Autor: D. P.

Aleksa optimista

Avramović pred novi izazov Partizana u Ljubljani: Daćemo 90 poena kako god da okrenete, samo odbrana da bude kako treba!
Aleksa Avramović na meču sa Igokeom - Copyright MN Press

Partizanov organizator igre Aleksa Avramović zna da večeras (17.30, Arena Sport TV) u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije samo jaka odbrana garantuje dobar rezultat.

Protiv crno-belih igra i tradicija, jer od selidbe zagrebačke ekipe u glavni grad Slovenije nijednom nisu trijumfovali u "Tivoliju".

- Očekivanja od meča su da posle pobede nad Albom zabeležimo jošdan trijumf i da prekinemo tu neugodnu tradiciju na terenu Cedevite Olimpije. Znamo da sa nama neće biti mnogo važni igrači Kevin (Panter) i Trifa (Uroš Trifunović), ali vraćaju se Smajli (Alen Smailagić) i Balša (Koprivica) i sada smo dobro popunjeni na tim pozicijama. Spremni smo - rekao je Avramović za klupsku TV i dodao:

- Cedevita, tipična ekipa kao i svih ovih godina. Mnogo trojki, mnogo šutiraju, mnogo brzo trče. Popunjeni su sada Prepeličem, koji u proseku ima dabl-dabl i svaka mu čast na tome, na nama je da prekinemo tu tradiciju.

printscreen
Aleksa Avramović

 

Ima li umora, četvrta utakmica za sedam dana?

-  Generalno, umora ima! Srećom imali smo taj jedan slobodan dan, odmorili smo se malo i protiv Cedevite igramo u tom terminu 17.30 koji je lep za igranje, tako da jedva čekamo da izađemo na teren i da se nadmećemo.

Odbrana?

- Čeka nas ekipa koja dobro trči, dobro skače. Mi smo popravili te segmente, posebno protiv Albe u drugom poluvremenu zatvorili smo reket, primili smo 80 poena, a dali 90. E, sad, mi uvek damo tih 90 poena, kako god da okrenete. Igramo dobru napadačku košarku. I pored mnogo promašenih otvorenih šuteva, opet smo drugi najbolji napad u Evroligi, ali znamo da nam je problem u odbrani i da ćemo sa boljom odbranom podizati nivo naše igre i donositi više pobeda - zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike