Itudisov šou na konferenciji posle Partizana: Bjelica? Ne razumem, da li je to neka tajna za vas?

09.11.2023

23:04

0

Autor: P.K.

Strateg Fenerbahčea dobio jedno prilično nespretno pitanje, posle čega je napravio mali performans pred novinarima

Itudisov šou na konferenciji posle Partizana: Bjelica? Ne razumem, da li je to neka tajna za vas?
Dimitris Itudis - Copyright MN Press

Više od 20 minuta Fenerbahče je potpuno kontrolisao utakmicu protiv Partizana u punoj Areni. Imali su izabranici Dimitrisa Itudisa plus 15 u jednom momentu, ali su u dramatičnoj i neizvesnoj završnici ostali bez pobede u Beogradu.

A posle meča, na konferenciji za medije, svoj mini šou imao je grčki strateg, „isprovociran“ veoma nespretnim pitanjem o statusu nekadašnjeg srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice.

- Molim? Bjelica je u Zvezdi, je l' tako?

Mi ne znamo čiji je igrač…

- Vi ne znate da li je u Zvezdi ili nije? To je tajna? Ako je vama to toliko… Nemanjin doprinos i u Fenerbahčeu i u srpskoj košarci veliki. Džonatan Motli je igrač Fenerbahčea. Hazer je igrač Fenerbahčea. Skoti Vilbekin je igrač F, Papajanis je igrač Fene… (Čitao pojedinačno svakog igrača i za svakog je rekao "…je igrač Fenerbahčea"). To je roster, izvinjavam se ostalima što sam morao da nabrojim, ali morao sam vašem kolegi da nabrojim ko je u rosteru Fenerbahčea.

Početni komentar Itudisa na engleskom počeo je čestitkom Partizanu.

- Bila je vrlo zanimljiva utakmica. Prilično smo kontrolisali utakmicu, iako smo bili oslabljeni. Prevazišli smo to i ofanzivno i defanzivno, posebno u prvom poluvremenu. U drugom smo dobro počeli, osetili smo napad i agresivnost Partizana. Na kraju, ishod je mogao da bude drugačiji. Borili smo se do kraja, moramo na to da nadogradimo. Ovo je Evroliga. Sutra će biti drugačije.

Partizanova publika još jednom je odigrala veliku ulogu u trijumfu crno-belih.

- Ja mislim da je veoma odlično, odlično. Svaka čast, rekao sam Partizanu i Paartizanovcima, izvanredna atmosfera, to treba košarci, ali isto je tako bilo u prvom poluvremenu. Uvek utiče kada imaš publiku uz sebe.

Pet igrača je Feneru nedostajalo protiv crno-beli, a da li će biti spremni za narednu utakmicu.

- Ne znam, videćemo, pitaćemo doktora. Voleo bih da svako od njih bude tu.

Jam Madar se vratio u Arenu prvi put posle neslavnog rastanka sa Partizanom. Dočekan je od strane navijača na veoma neprijatan način.

- Pričam sa svim igračima, normalno je da pričam i sa Jamom. On je pokazao i kad je bio ovde i kad je došao kod nas da ima karakter. Ima karakter i kao košarkaš i kao čovek. Bez obzira što je publika bila žestoka, dobro je vodio utakmicu, dobro je igrao odbranu – kazao je Itudis i dodao:

- Prednost mu je što zna igrače sa kojima je trenirao i pomogao nam je u pripremi utakmice. Možda je nesrećni trenutak što je izgubio loptu, ali ne mogu te poslednje odluke da nam daju sliku šta se dešavalo tokom cele utakmice. Mnogo sam zadovoljan kako je on celu situaciju podneo. Nije njemu lako, pogotovo sa tim šta se dešava u njegovoj zemlji, sa prijateljima i rodbinom – kazao je Dimitris Itudis.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike