Nikola "samo" do dabl-dabla, a mogao je biti i tragičar! Srpski centar ponovo doneo pobedu Nagetsima! (VIDEO)

09.11.2023

07:23

0

Autor: A. S.

Svega je bilo noćas u Koloradu, ali Denver je i dalje prvi

Nikola "samo" do dabl-dabla, a mogao je biti i tragičar! Srpski centar ponovo doneo pobedu Nagetsima! (VIDEO)
Jokić na meču sa Voriorsima - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Navikao je Nikola Jokić javnost, pa svakog jutra, nakon nastupa u NBA ligi, navijači sa oduševljenjem proveravaju njegov učinak i da li ima novog tripl-dabla.

A noćas je igrao sa Golden Stejt Voriorsima i u neizvesnom meču doneo timu iz Kolorada trijumf rezultatom 108:105. Naravno, još jednom je prikazao sjajnu igru i ovog puta upisao dabl-dabl, 35 poena, 13 skokova i pet asistencija, što je bilo dovoljno da Nagetsi upišu i osmu pobedu, pa su i dalje prvi na Zapadu.

Nije ovo bio tipičan Nikolin meč, nije ga išao šut za tri, a kuburio je i sa slobodnim bacanjima, pa je u finišu meča mogao biti i tragičar, kada je promašio dva bacanja, ali šampion ne bi bio šampion kada se ne bi izvukao iz teške situacije.

Voriorsi su se vratili na minut do kraja, iako su tokom celog duela gubili, ali Denver nije želeo da preda vodeće mesto.

Čitav duel protekao je u velikoj borbi dva kandidata za visoku poziciju, a u poslednjoj deonici je bilo naročito interesantno. Vezali su gosti četiri poena, bili rezultatski tu, ali je Jokić sa dve asistencije, zaustavio njihov nalet.

Iako je delovalo da je meč rešen, Stef Kari je ukrao loptu srpskom centru, zatim i pogodio trojku i vratio ekipu u život. Jokić je otišao na liniju penala i promašio oba, a zatim je Kari imao šut za produžetak, ali lopta nije želela u koš.

Jokića je u timu Denvera pratio Redži Džekson sa 21 poenom i 6 asistencija, dok se kod Golden Stejta istakao Stef Kari sa 23 poena uz 5 skokova i 4 asistencije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike