Lesor ne zaboravlja Partizan, Žoca i Grobare: Nisam mogao da ih izneverim, dali su mi nešto što drugi nisu!

08.11.2023

16:32

0

Autor: A. Š.

Francuski centar pričao je za portal „Eurohoops“ o vremenu provedenom među crno-belima

Lesor ne zaboravlja Partizan, Žoca i Grobare: Nisam mogao da ih izneverim, dali su mi nešto što drugi nisu!
Matijas Lesor - Copyright MN Press

Nepune dve sezone proveo je Matijas Lesor u Partizanu i za to vreme uspeo zauvek da se upiše među „besmrtne“ u očima navijača kluba iz Humske. Francuski centar je pod velikom dozom skepticizma javnosti dočekan među crno-belima, ali je pod vođstvom Željka Obradovića stigao do zvanja jednog od najboljih centara Evrolige.

Sve što je dobio u Partizanu nije zaboravio. Verovatno nikada i neće, a u kakvom mu je sećanju ostalo igranje u crno-belom dresu ispričao je za „Eurohoops“.

- Bila je to odlična prilika da igram za Željka Obradovića. Beograd je za mene postao posebno mesto. Posle prve godine sam rekao da ne želim da idem nigde, već da nastavim tamo, da igram po njegovim instrukcijama u Evroligi u koju se ekipa vratila. Bilo mi je važno da ostanem u Partizanu i srećan sam što sam igrao tamo - rekao je Lesor, prisetivši se jednog od saveta legendarnog stručnjaka.

- Voli da kaže da treba da uživamo u životu. To nam je uglavnom govorio. Morate biti čvrsti i fokusirani na teren, ali van terena morate uživati u životu. Trebalo bi da radite stvari u kojima uživate. Često je to govorio.

Posebno važna francuskom centru bila je prilika da radi sa najtrofejnijim trenerom Evrope.

- Imao sam priliku da igram za odličnog trenera. Verovao mi je kao nikome. Već je bila velika stvar igrati po uputstvima trenera koji je devet puta osvajao Evroligu i dao mi startnu poziciju kada mi drugi treneri nisu verovali da to uradim. Takođe sam bio veoma uzbuđen što se ekipa posle deset godina vratila u Evroligu.

U povratničkoj sezoni Partizana u Evroligu Lesor se profilisao kao „lepak“ koji je stvorio neraskidivu konekciju između terena i tribina.

- I navijači su mi mnogo verovali. Sve je to bilo zajedno i nisam mogao da ih izneverim. Verovali su mi, dali su mi nešto što drugi nisu. Kada poželiš takve situacije i one se ostvare, pamtiš ih zauvek. Lično sam znao koliko je retko i teško biti u takvoj situaciji i želeo sam da to maksimalno iskoristim. Zbog svega toga nisam želeo da ih razočaram - zaključio je Matijas Lesor.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike