"Ludi Srbin" se pokorio Srbinu iz Čačka! Rajaković se vratio sa -22, pa stigao do najveće pobede u karijeri! (VIDEO)

06.11.2023

07:25

0

Autor: A. S.

NBA liga ovako nešto ne pamti

"Ludi Srbin" se pokorio Srbinu iz Čačka! Rajaković se vratio sa -22, pa stigao do najveće pobede u karijeri! (VIDEO)
Darko Rajaković - Copyright Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Darko Rajaković je pravo osveženje na klupi jednog NBA tima. Srbin iz Čačka, iz utakmice u utakmicu postiže dobre rezultate, pa je tako noćas naneo poraz jednom od svojih idola.

Toronto Reptorsi su nakon produžetka savladali San Antonio Sparse sa 123:116, a Rajaković je stigao do verovatno najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

Bio je ovo duel koji je unapred Toronto izgubio ili su se Sparsi prerano radovali, ali na poluvremenu je razlika bila 22 poena u korist San Antonija, a šta se onda desilo, bilo je pravo iznenađenje.

Toronto se probudio i negde krajem trećeg kvartala krenuo da smanjuje razliku, a zatim i duel uvede u produžetak. Tamo je ekipa Darka Rajakovića imala psihološku prednost i bez većih problema iznenadila Grega Popoviča.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Barns sa 30 poena, 11 skokova i šest asistencija, a pratili su ga Anuobi i Šreder sa po 24. Na drugoj strani Džonson se istakao sa 26, Kolins je dodao 21 i 11 skokova, ali je najveću pažnju ponovo privukao prvi pik sa ovogodišnjeg drafta, Viktor Vembanjama, koji je meč završio sa 20 poena, devet skokova i četiri asistencije, ali je bio odlično sačuvan, pa nije uspeo da namuči Reptorse.

 

 

Zanimljivo je bilo i na meču Dalasa i Šarlota, a ekipa Luke Dončića je slavila sa 124:118!

Naravno, Slovenac je taj koji se sve pita, pa je tako on i bio najzaslužniji što su Maveriksi nadoknadili -15 iz prvog poluvremena. Meč je završio sa 23 poena, 12 skokova i devet asistencija, a na drugoj strani konkurent mu je bio odličan Lamel Bol, koji je novim tripl-dablom ušao u istoriju Šarlota kao prvi igrač franšize koji je zabeležio 10 tripl-dablova.

Duel je okončao sa 30 poena, 13 asistencija i 10 skokova, ali je na kraju poražen.

NBA REZULTATI

San Antonio - Toronto 116:123*
Klivlend - Golden Stejt 115:104
Dalas - Šarlot 124:118
Portland - Memfis 100:112

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike