Osećam odgovornost i ponos što predstavljam Srbiju! Rajaković nije krio oduševljenje NBA ligom, pa pozdravio svoje Čačane

28.10.2023

13:05

0

Autor: A. S.

Mladi trener je pravo osveženje u ligi

Osećam odgovornost i ponos što predstavljam Srbiju! Rajaković nije krio oduševljenje NBA ligom, pa pozdravio svoje Čačane
Darko Rajaković - Copyright Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Ove sezone, navijači u Srbiji prate šta na NBA terenima čini i trener Darko Rajaković. Čačanin je debitovao u ekipi Toronta pre dav dana, pobedom, a noćas je njegov tim doživeo tesan poraz nakon produžetka.

Ipak, početak je sezone i nema mnogo razloga da žali, već će se ekipa uigravati kako sezona odmiče, a Rajaković je nakon meča istakao da oseća veliku odgovornost što predstavlja Srbiju u NBA ligi.

- Imali smo preveliki broj izgubljenih lopti. Dozvolili smo im 24 poena koji su došli posle njihovih ofanzivnih skokova tako da su to neke stvari na kojima treba da radimo i da budemo bolji - rekao je Rajaković za RTS, pa dodao:

- Obe ekipe su bile jako takmičarski nastrojene i jako su želele da pobede. Jednostavno, početak je sezone, još uvek ekipe uče, uče sistem, tako da bilo je za očekivati da je ovakva utakmica na početku godine.

Dotakao se rođeni Čačanin i prvog meča i trijumfa nad Minesotom.

- Bila je stvarno dobra atmosfera, imamo fantastične navijače i igrači su proslavili to na sebi svojstven način.

Pozdrav za Čačak

- Ponosan sam što dolazim iz tog grada, dali su velika imena trenerska i igračka tako da pozdrav za sve moje Čačane - poručio je Darko Rajaković.

Inače, Rajakoviću Amerika nije novina. Celu deceniju radi u SAD, A PRE Toronta je bio pomoćnik u Oklahomi, Finiksu i Memfisu. Reptorsi su njegov prvi tim koji predvodi kao srpski trener, a tako je Srbija dobila drugog trenera u NBA, nakon Igora Kokoškova.

- Osećam veliku odgovornost i ponos zato što predstavljam i svoju zemlju. Dobio sam jednu fantastičnu priliku da vodim NBA tim i uradiću sve da budem uspešan u ovom poslu i da otvorim vrata za mnoge trenere iz Evrope - istakao je Rajaković u razgovoru za RTS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike