Tek je počela NBA sezona, a skandal na pomolu! Ekipa Filipa Petruševa pod istragom!

27.10.2023

09:21

0

Autor: A. S.

A sve zbog bunta i loše komunikacije

Tek je počela NBA sezona, a skandal na pomolu! Ekipa Filipa Petruševa pod istragom!
Harden i Embid - Copyright Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

Tek što je počela nova sezona NBA lige, a jedan skandal je na pomolu. Filadelfija je noćas igrala sa Milvoki Baksima, a u avionu za ovaj meč nije bilo Džejmsa Hardena.

NBA liga je tako morala da pokrene istragu protiv Filadelfija 76ersa, jer Džejms Harden nije igrao protekle noći protiv Milvoki Baksa. Reč je o novim pravilima koja se tiču "odmaranja" igrača, po kojima je Harden morao da bude na parketu zbog Ol-star statusa.

Pritom, Siksersi nisu prijavili povredu svog beka, koji nije trenirao već nekoliko nedelja, pa je čitav slučaj pod velom tajni.

Američki mediji su preneli da se čak Harden spakovao za put, ali da su ga čelnici vratili sa aerodroma.

 

 

- Istražujemo činjenice o dostupnosti Džejmsa Hardena da bismo utvrdili da li postoji odobreni razlog za njegovo neučešće - rekao je portparol lige Majkl Bas za ESPN pre poraza 76ersa u Milvokiju 118:117.

Siksersi su navodno rešili da beka sačuvaju kod kuće, nakon što se vratio u tim posle deset dana odsustva zbog "ličnih stvari", kako bi radio na povratku u formu, jer trenutno nije fizički spreman.

 

 

Inače, timovima i igračima se dozvoljava da odsustvuju zbog povreda, ličnih razloga i "retkih i neuobičajenih okolnosti", a zbog novonastale situacije, ekipa našeg Filipa Petruševa bi mogla biti kažnjena sa 100.000 dolara, jer je u pitanju prvi prekršaj.

Amerikanci veruju da je odluka Hardena da bude u timu uoči početka sezone zapravo samo isticanje njegovog nezadovoljstva činjenicom da još uvek nije ispunjen njegov zahtev za trejd u Los Anđeles Kliperse, koji su se, kako piše ESPN, nakon višemesečnih pregovora, povukli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike