Sferopulos potpuno izgubio glas na debiju u derbiju, šok poraz ga nije poljuljao: Vrlo sam optimističan!

26.10.2023

21:15

0

Autor: P.K.

Prve reči trenera Crvene zvezde nakon utakmice s Partizanom

Sferopulos potpuno izgubio glas na debiju u derbiju, šok poraz ga nije poljuljao: Vrlo sam optimističan!
Joanis Sferopulos - Copyright FMP Soccerbet/Ivica Veselinov

Crvena zvezda  u prvom ovosezonskom derbiju doživela šok poraz. Imali su crveno-beli minus 15 posle osam minuta pred paklenom atmosferom koju su napravili navijači Partizana, u završnih osam minuta evroligaškog derbija ušli su sa plus 13, ali su na kraju morali da pruže ruku crno-belima.

Debi u najvećoj srpskoj utakmici imao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos, koji je usled potpuno izgubljenog glasa morao iz nekoliko puta da počne priču pred predstavnicima medija.

- Čestitam mojim igračima jer način na kojim smo igrali, lako smo mogli da pobedimo. Za nas je bilo vrlo važno bilo da dođemo posle samo tri dana pripreme i da odigramo dobro. Tokom većeg dela utakmice smo bili vrlo dobri. Nije bilo lako igračima da se prilagode i da budu u ovom periodu tranzicije i igraju ovako zahtevnu utakmicu kao što je derbi. Posle početka smo počeli da igramo sa koncentracijom i od treće četvrtine smo bili odlični i defanzivno i ofanzivno - kazao je Sferopulos, pa dodao:

- U poslednjoj četvrtini smo izgubili koncentraciju, lako smo gubili loptu i tada smo dozvolili rivalu da postigne 35 poena. Išli smo na penale, ali ovo je previše poena kada igrate u gostima. Imamo dosta pozitivnih stvari, iako smo izgubili utakmicu. Imamo proceduru da promenimo filozofiju na terenu. Iako smo vrlo razočarani porazom, ima pozitivnih stvari koje mogu da nam daju optimizam za budućnost. Nastavljamo da vredno radimo. Znamo da imamo još jedan derbi. Nastavićemo da pričamo sa igračima i da vidimo šta smo loše radili. Čestitam Partizanu na pobedi, a čestitam i mojim igračima jer ono što su oni uradili je dobra košarka. Ovaj derbi i svih ovih godina, u Srbiji postoji dva tima koja igraju jako dobru košarku i da su vrhunac evropske košarke. 

Koje su neke od tih dobrih stvari?

- Odbrana u trećoj četvrtini je bila odlična, dozvolili smo 11 poena. Osim toga, loše smo počeli, pa se vratili, što nije lako protiv ovakvih timova. Igra Jaga i drugih igrača je jako dobra. Sviđa mi se kako je tim reagovao kada smo gubili 15. Sviđa mi se kako je tim igrao dobru odbranu, osim poslednjih pet minuta, ali imali smo samo tri treninga: pre FMP, posle FMP i pre Partizana. Nisam imao vremena da vežbam to, vrlo sam optimističan.

Sferopulos je večeras dobio priliku da, posle atinskog, bude akter i drugog najvrelijeg košarkaškog gradskog, ali i uopšte, derbija u Evropi.

- Atmosfera je bila uzbudljiva, volim da igram ovakve utakmice, sa ovom atmosferom. Oba tima i tamo i ovde, veliki rivali, kao i u Izraelu, ima utakmica gde je atmosfera fanatična. Jedino što hoću da kažem sa moje strane – svi navijači mogu da budu fanatici, ali mi kao profesionalci ne želimo nasilje na sportu, u svakoj zemlji. Da budem jasan, ovde nije bilo ništa od toga, govorim generalno, sport je košarka - rekao je Sferopulos.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike