Jokić nastavio gde je stao! Nova sezona, stari Nikola - Tripl-dabl i ubedljiva pobeda! (VIDEO)

25.10.2023

05:25

0

Autor: A. S.

Lako je Nagetsima kada je Somborac na terenu

Jokić nastavio gde je stao! Nova sezona, stari Nikola - Tripl-dabl i ubedljiva pobeda! (VIDEO)
Nikola Jokić na otvaranju NBA sezone - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Ljubitelji najbolje košarkaške lige na svetu čekali su celog leta na novu NBA, 78. sezonu, a ona je počela, onako kako se prethodna i završila, dominantnom partijom Nikole Jokića

Od srpskog centra se ovako nešto moglo i očekivati, naročito nakon partija u predsezoni, pa je i noćas potvrdio zašto je najbolji centar ove lige. 

Denver Nagetsi su, kao aktuelni šampioni otvorili novu sezonu utakmicom sa Los Anđeles Lejkersima, a ekipa koju predvodi naš Nikola Jokić slavila je u svojoj Bol areni prilično lako, sa 119:107.

MVP prošlogodišnjeg finala je meč okončao tripl-dablom - 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Ceremonija dodele nagrada

Uoči utakmice, održana je ceremonija dodele šampionskog prstenja ekipi koja i dalje slavi prvu titulu u istoriji franšize, pa je sve proteklo u svečanoj atmosferi. Zastava je podignuta uoči početka duela, pa je tada sam meč pao u drugi plan.

A što se utakmice tiče, gosti su je bolje otvorili i to trojkama, a nije mnogo prošlo dok je Jokić preuzeo stvar u svojim rukama. Gordon je doneo prednost Denveru, 11:10 i Lejkersi se do kraja ništa nisu pitali. 

 

 

U prvoj deonici je donekle bilo neizvesnosti, a onda u finišu serija Nikole Jokića od šest poena i brzo su domaćini stekli dvocifreni plus, 34:20.

Prednost je rasla i u nastavku, ovog puta su rezervisti imali bitnu ulogu u rotaciji Nagetsa, a sve je to Jokić pratio iz senke i uskakao kada bi to saigračima bilo neophodno, pa je već nakon prvog poluvremena imao 19 poena i 9 skokova. 

Da nije sve bilo lagano za šampione potrudio se Entoni Dejvis, koji je zaostatak Lejkersa spustio na jednocifren, a kontrolisali su deficit i u trećem kvartalu, kada je nakon zakucavanja Gordona krenula nova serija Denvera. 

 

 

Iako je treći kvartal pripao gostima, koji su iskoristili dok je Nikola Jokić na klupi i prišli na - 3, povratkom Somborca u igru, stvari su vraćene na svoje mesto i pobeda je definitivno potvrđena. 

Jedna njegova trojka bila je dovoljna da gosti ispadnu iz ritma, ubrzo je stigao i do tripl-dabla, pa su se Lejkersi u finišu pomirili sa ishodom. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jokić, a pratili su ga  Džamal Marej sa 21 poenom i 6 asistencija i Kentevijus Koldvel-Poup sa 20. Kod Lejkersa, očekivano, istakao se Lebron Džejms sa 21 poenom, 8 skokova i 5 asistencija, Entoni Dejvis je imao 17.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike