Ivanovićeve izjave po kojima će ga pamtiti Srbija: I oni znaju da ja znam!

22.10.2023

18:53

0

Autor: D. P.

Bivši trener Zvezde više je voleo trening salu nego konferencijsku

Ivanovićeve izjave po kojima će ga pamtiti Srbija: I oni znaju da ja znam!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Došao je poznat po tome da u svojim ekipama sprovodi čeličnu disciplinu, nameće krvav i naporan rad. 

Od početka se znalo da će autoritet graditi prvo u trening sali, a da će se medijima obraćati tek koliko to bude morao! 

Ipak, smenjenog trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića pamtićemo po nekoliko interesantnih izjava, od kojih se jedna potencira baš od momenta kada se čulo da je dobio otkaz na Malom Kalemegdanu! 

"Za Partizan moram da ih smirujem"

Ivanović je došao u Zvezdu posle smene Vlade Jovanovića sredinom novembra prošle godine.

Mladi trener platio je ceh zbog serije loših rezultata i skora od šest poraza u Evroligi na sedam mečeva, a "šok terapija" odmah je donela totalni preokret!

Do sredine decembra Zvezda je pod vođstvom Ivanovića imala 6-6 u Evroligi, a ta šesta pobeda ostvarena je u prvom evroligaškom večitom derbiju protiv Partizana.

kkcrvenazvezda.rs
Duško Ivanović

Sve je tada delovalo idilično, Ivanović je bežao od euforije koja je tada zavladala među navijačima crveno-belih:

- Ne možemo da mislimo da smo najbolji, duga je liga, polako. Ali, naš mentalitet je da verujemo da možemo da pobedimo u svakoj utakmici koja dođe. Mi ćemo se boriti za Top 8, videćemo da li je realno. Derbi stvara specijalan osećaj. Igrao sam u Španiji, Grčkoj, ovo je specijalno. I veoma mi je drago, čestitao sam navijačima Partizana, bilo je korektno navijanje. Daj bože da potraje tako, pa da uživamo u košarci. Pitate za motivaciju, ja treba da ih motivišem za druge utakmice. Za Partizan ne treba motivacija, ja moram da ih smirujem, ne da ih dižem - rekao je Ivanović 8. decembra prošle godine posle derbija sa Partizanom u Evroligi.
 

"Partizan zna da ćemo ih pobediti sledeći put"

MN Press
Željko Obradović i Duško Ivanović

Naredni derbi u AdmiralBET ABA ligi otkrio je sasvim drugačije lice crnogorskog stručnjaka. Posle poraza, inače uzdržani Ivanović, dao je jednu neobičnu izjavu o kojoj se i danas priča:

- Pre utakmice sam rekao da je za mene najvažnije koji ćemo filing da imamo posle ove utakmice, a to je da ćemo da dobijemo Partizan. I Partizan to zna. Da, rekao sam to i igračima. Oni isto veruju - rekao je Ivanović 15. marta posle derbija 21. kola u AdmiralBET ABA ligi.

"Talentovaniji smo, ali odbrana donosi trofej"

Pred početak sezone, Ivanović kao da je želeo da ukaže svima na buduće probleme njegove ekipe - igra u odbrani!

- Istina je da mi ove godine imamo napadački bolji tim! Da kažem, talentovan tim! Da bismo ostvarili neki rezultat, da bismo nešto osvojili, to mora da bude povezano sa vrlo dobrom odbranom. To će biti naš najveći zadatak. Kad smo počeli pripreme došli smo do jedne tačke gde smo imali zadovoljavajuću formu. Međutim, kad dođe novi igrač automatski gubimo ritam, novo uklapanje... Šta je tu je. Imamo još ovih tri-četiri dana i nadam se da ćemo biti spremni. Znate šta, ja sam u velikom klubu koji se zove Crvena zvezda i tu su ciljevi... Ja bih da idem utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti. - rekao je Ivanović 26. septembra na otvaranju košarkaške sezone.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike