Zvezda se hitno oglasila - U Bolonji su napadnuti studenti, dosta više sa spekulacijama!

21.10.2023

15:49

0

Autor: P.K.

Saopštenje sa Malog Kalemegdana baca svetlo na nemile događaje

Zvezda se hitno oglasila - U Bolonji su napadnuti studenti, dosta više sa spekulacijama!
Navijači Crvene zvezde - Copyright MN Press

Povodom natpisa da je posle utakmice Virtus - Crvena zvezda u Bolonji napadnuta grupa navijača crveno-belih, koja je zadobila povrede, oglasio se i beogradski klub.

Crveno-beli su naveli da odlaska navijača nije bilo i da su u Bolonji napadnuti studenti, kao i da je u kontaktu sa porodicama žrtava.

Ovo je Zvezdino saopštenje:

- KK Crvena Zvezda primoran je da se oglasi kako bi se definitivno prekinule sve spekulacije, slobodna tumačenja (pa i neistine) koje su od petka uveče iznete povodom napada na srpske studente u Bolonji u petak pre utakmice Evrolige Virtus – Crvena zvezda.

Organizovanog odlaska navijača Crvene zvezde u Bolonju nije bilo, niti je bilo ikakvog "navijačkog sukoba"! Simpatizeri, koji studiraju u inostranstvu, njih četvorica, koji su napadnuti tokom petka, u sopstvenoj režiji su doputovali u Bolonju.

Klub je u kontaktu sa porodicama studenata, koji su nakon napada preventivno prebačeni u bolnicu, iz koje su odmah pušteni i osećaju se dobro.

Podsetimo, organizator meča je zabranio dolazak u halu bilo kome ko nema boravak u regiji.

Procenjeno je da bi dolazak "delija" bio povećani rizik, jer su oni navijačima Rome oteli zastavu najstarije navijačke grupe, a onda je ritualno spalili. Sve to jer su pristalice "vučice" u bratskim odnosima sa navijačima Dinama, "Bed blu bojsima".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike