Maljković i Danilović primljeni u špansku Kuću slavnih! Predsednik KSS inaugurisan kao član "Partizan de Fuenlabrada" (FOTO)

20.10.2023

11:26

0

Autor: D. P.

Ogromna čast za predsednike OK i KSS

Maljković i Danilović primljeni u špansku Kuću slavnih! Predsednik KSS inaugurisan kao član "Partizan de Fuenlabrada" (FOTO)
Copyright printscreen

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović primljen je u špansku Kuću slavnih u Sevilji kao deo treće generacije zaslužnih asova ovog sporta.

- Ovo je velika čast za mene da budem deo ovog događaja sa ovako velikim asovima. Veoma sam ponosan i mislim da ovo nije namenjeno samo meni, već celoj srpskoj košarci i federaciji. Takođe, u godini u kojoj KS Španije proslavlja 100. godina postojanja, veoma sam ponosan što sam prepoznat kao deo istorije - rekao je Danilović.

Danilović je bio deo reprezentacije SFR Jugoslavije, kasnije SR Jugoslavije, a u klupskoj konkurenciji branio je boje Partizana, Kindera, Majamija i Dalasa.

U igračku penziju otišao je kao igrač Kindera sa nepunih 30 godina.

Pored Danilovića nagrađe je i predsednik OK Božidar Maljković, koji je u Španiji ostavio veliki trag kao trener Barselone, Real Madrida i Unikahe.

Uz dvojicu srpskih velikana u Kuću slavnih primljeni su još Dirk Novicki, Luis Skola, Pau Gasol, Fernadno Romaj, Felipe Rejes ...

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike