Ivanoviću sve jasno posle poraza Zvezde: Imali smo tri kardinalne greške, a Nejpir će tek da rešava mečeve

18.10.2023

22:49

0

Autor: P.K.

Trener crveno-belih mirno nabraja šta sve treba da se popravi

Ivanoviću sve jasno posle poraza Zvezde: Imali smo tri kardinalne greške, a Nejpir će tek da rešava mečeve
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Bolan poraz pretrpela je Crvena zvezda od Monaka u Areni. Utakmica je bila krajnje dramatična, bilo je mnogo promena vođstva i na kraju je crveno-bele skupo koštala loša završnica.

Ovog puta, u pitanju je bio napad, što je posle meča rekao i trener Duško Ivanović.

- Mučili smo se u napadu, posebno u poslednja tri minuta. Bilo je nerešeno, promašivali smo, oni su napravili prednost i zasluženo pobedili. Šut nam nije bio dobar, kao u prethodnim mečevima.

Zvezda je igrala u naletima, a u finišu je posebno grešio igrač koji je doveden da pravi razliku – Šabaz Nejpir, koji je, doduše, daleko od prave forme. Novinari su ga pitali o lošoj završnici, još jednoj...

- Zašto? Dajte molim vas, pa koliko smo utakmica dobili? Sve zavisi kako se gleda. U poslednja tri minuta smo imali tri kardinalne greške u napadu pred kraj, oni su to iskoristili. Nejpir je igrač odluke i to će i biti. Ima pravo da izgubi utakmicu, ali će nam i donositi pobede. Oni su pogodili neke teške šuteve, a sve bi bilo otvoreno da nisu. Dobro smo igrali sve do tada, oni su napravili razliku i nismo uspeli da nadoknadimo prednost. Neću da tražim opravdanje, ali mi smo ekipa sa mnogo novih igrača. Nismo u pravoj formi, još uvek ne znamo kako sve možemo da igramo.

Šut za tri je posebno "škripao".

- Kada smo dobili prvu utakmicu svi su bili oduševljeni trojkama. Ja sam rekao da će biti bitno da pobedimo kada ne ide šut. Imamo takav tim da smo na prve tri utakmice šutnuli više za tri nego za dva. 

Ivanović je pričao i o razlici u načinu igre obe ekipe.

- Monako je igrao od starta u kontaktu, igrali smo konkretnu odbranu, ali bez toga... Oni su imali više mogućnosti da prave faulove zbog načina na koji smo igrali. U poslednjoj četvrtini smo mi imali pet faulova, oni nula - to je bio ključ. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike