Zvezda na novom evroligaškom ispitu! Hanga poznaje Monako, a posebno upozorava na Majka Džejmsa!

17.10.2023

14:40

0

Autor: G. F.

Novi as crveno-beli poručuje da se ne smeju izgubiti dve utakmice zaredom

Zvezda na novom evroligaškom ispitu! Hanga poznaje Monako, a posebno upozorava na Majka Džejmsa!
Adam Hanga - Copyright MN Press

Pred košarkašima Crvene zvezde je duel (sreda, 20.00) 3. kola Evrolige sa Monakom.

U goste stiže ozbiljan tim koji je sezonu u elitnom takmičenju počeo sa dva poraza, pa je zato oprez u srpskom timu na maksimalnom niovu.

Novi as crveno-belih Adam Hanga zna da je pred njim i saigračima važna utakmica sa timom koji je prošle sezone stigao do same završnice Evrolige.

- Očekuje nas teška utakmica, igramo protiv kluba koji je bio na F4 prošle godine i svi znamo njihove kvalitete. Imaju veliki individualni kvalitet, mnogo igrača mogu da igraju jedan na jedan, mnogo igrača može da odluči utakmicu. Ostali su sa praktično istim sastavom kao prošle sezone, nisu počeli sezonu dobro jer imaju 0-2, moraju da pobede. To je lepota evroligaškog takmičenja, da je svaka utakmica bitna. I za nas je važna utakmica, bitno je da ne izgubimo dve utakmice zaredom - rekao je Hanga, pa naglasio veličinu Majka Džejmsa, čoveka koji rešava napade Monaka:

- Bio mi je saigrač u Baskoniji dve godine, to je tip koji može veoma lako da uđe u ritam, moramo da otežamo njegov posao što je više moguće, ali to je timski rad na kraju. Moraš da uđeš snažno protiv njega, a izuzetno ga je teško zaustaviti.

To što je Monako u sezonu ušao sa dva poraza ne sme nikoga da zavara.

- To je njihov problem, moramo da igramo našu igru, moramo da odbranimo domaći teren. Igrači koji su bili NBA Ol-star daju dodatni kvalitet, ali ih nismo videli kako igraju svi zajedno, a i samo je jedna lopta na terenu.

Osvrnuo se Hanga i na atmosferu posle poraza crveno-belih od Žalgirisa u drugom kolu Evrolige.

- Dan za dan, trening po trening pokušavamo da shvatimo šta je najbolje za nas, svi pokušavamo da pronađemo šta funkcioniše za nas, osećamo se loše zbog poraza u Kaunasu. Moramo da pobedimo, ali imali smo osećaj da kontrolišemo igru i da imamo opcije da dobijemo, to je veoma teško sada. Ali, na kraju nadamo se da možemo da učimo iz ovakvih grešaka i da pobeđujemo u ovakvim mečevima - zaključio je Hanga.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike