Jokić na Olimpijskim igrama u Parizu! Stigla potvrda sa "najvišeg mesta"!

16.10.2023

21:08

0

Autor: D. N.

Potvrđeno u intervjuu za španski AS, tako da su sada ciljevi najviši

Jokić na Olimpijskim igrama u Parizu! Stigla potvrda sa "najvišeg mesta"!
Nikola Jokić - Copyright MN Press

Košarkaš Denvera Nikola Jokić igraće za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, otkrio je predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

- Treba uzeti u obzir da smo do srebra došli bez NBA šampiona i MVP Nikole Jokića, MVP Evrolige Vasilija Micića i Nikole Kalinića. Ekipa se ujedinila i izvukla ono najbolje iz svakog pojedinca. Tako je u svakom sportu. Mogu da budem ponosan na sezonu Novaka Đokovića i svetsko zlato Ivane Španović. Inače, već sam najavio da će svi igrati u Parizu, pa i Nikola Jokić. Igre u Parizu biće velika žurka, očekujem da će Srbija imati veliki broj učesnika - rekao je Maljković između ostalog za madridski AS.

Inače, povod za intervju legendarnog košarkaškog trenera bio je njegov ulazak u špansku košarkašku Kuću slavnih kao član treće generacije u kojoj su između ostalih Predrag Danilović i Pau Gasol.

- Ulazak za mene predstavlja najveće priznanje. Otkako sam se penzionisao iz košarke 2013. godine dobio sam velika priznanja. Postao sam "usvojeni sin" brojnih gradova. Ali, kada su mi rekli da ulazim u špansku Kuću košarke, zadovoljstvo je dostiglo maksimum. Španija je prepoznala moj desetogodišnji rad tamo.

Zahvalan sam Barseloni, Real Madridu, Baskoniji i Unikahi, pogotovo ljudima iz Malage. Verujem da sam tamo postavio temelje kasnijih uspeha Serđa Skariola u klubu. Lično ne volim ovakve nagrade. Ponekad se iste mešaju sa politikom. Ali, Španija je prva zemlja koja me je nagradila i to potvrđuje da je vreme tamo bilo lepo - zaključio je Maljković.

Podsetimo, Jokić nije igrao na nedavnom Mundobasketu kada je naša reprezentacija osvojila srebrnu medalju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike