Evroliga počinje danas na najbolji način za Partizan! Kapiten je na posebnom spisku - kakva čast za Pantera!

05.10.2023

11:31

0

Autor: A. S.

Svoje mesto je pronašao i Nikola Milutinov

Evroliga počinje danas na najbolji način za Partizan! Kapiten je na posebnom spisku - kakva čast za Pantera!
Kevin Panter - Copyright MN Press

Nova sezona Evrolige počinje danas i to utakmicom Crvene zvezde i Asvela od 19 sati, dok će 65 minuta kasnije na teren Makabi i Partizan. Tako će Srbija imati prilike da uživa u duelima svojih najboljih košarkaša već prvog dana.

A kako se bliži početak, tako raste i euforija među navijačima.

Specijalizovani portal Basket njuz, rešio je da uoči početka nove sezone, napravi spisak najboljih 30 igrača koji će igrati u Evroligi.

Izbor je organizovan nakon glasanja u kome su učestvovali glavni treneri evroligaških ekipa, skauti, generalni menadžeri i predstavnici medija, a danas je objavljen i spisak najboljih deset.

Od beogradskih večitih rivala, tu je kapiten Partizana, Kevin Panter, na četvrtoj poziciji, a Srbiju na devetoj poziciji predstavlja Nikola Milutinov.

Kapiten crno-belih u Beogradu je već treću sezonu, a svojim igrama je vodio Partizan do osmine finala u prošloj sezoni. Malo je falilo da igraju i na fajnal-foru, što je sigurno cilj ekipe i za ovu godinu.

 

 

Milutinov pak već godinama igra u Evropi na neverovatnom nivou i po mnogima je najbolji centar. Međutim, u takmičenje se vratio nakon pauze zbog sankcija koje je imala ekipa CSKA. Sada rođeni Novosađanin nosi dres Olimpijakosa i igraće najbolju košarku.

Iza sebe je ostavio Šejna Larkina, dok su ispred Milutinova Vejd Boldvin, Lorenco Braun, Fakundo Kampaco, Vil Klajburn,  potom sledi Kevin Panter, a zatim trio koji je sakupio najviše poena - Majk Džejms, Nikola Mitorić i Edi Tavares.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike