Jokićev odlazak iz košarke je čist dobitak, pustili smo ga na miru! Prvi čovek Denvera oduševljen nakon susreta sa Nikolom

03.10.2023

08:07

0

Autor: A. S.

"Nosio je veliki teret i sve vreme igrao najbolju košarku"

Jokićev odlazak iz košarke je čist dobitak, pustili smo ga na miru! Prvi čovek Denvera oduševljen nakon susreta sa Nikolom
Nikola Jokić - Copyright AP Photo/David Zalubowski

Stigao je Nikola Jokić juče u Denver, gde se polako priključuje ekipu na pripremama za odbranu titule NBA lige. Već prvog dana ga je sačekao susret sa medijima, koje je zanimalo mnogo toga iz njegovog života, a prvi čovek franšize, Džoš Kroenke je priznao da su ga ostavili na miru.

Predsednik Denver Nagetsa je govorio na okupljanju tima na početku priprema i naravno jedna od glavnih tema bio je Nikola Jokić. Kako je Kroenke otkrio, tokom leta, gotovo da niko iz kluba nije komunicirao sa njim.

- Juče smo razmenili poruke prvi put posle nekoliko meseci. Zamislite samo koliki teret je on nosio u ovih nekoliko prethodnih sezona. I cela ekipa je nosila, svakako, ali on posebno. Sve vreme je igrao najbolju košarku na svetu. Dobio je dve MVP nagrade u nizu, trebalo je i treću, barem po meni, ali teret koji to nosi, i fizički i psihički, a naročito u njegovom slučaju kada je na duži vremenski period bio bez Džamala Mareja i Majkla Portera juniora, težina tog zadatka je bila nestvarna. Čuo sam baš trenera Melouna na radiju kako je rekao nešto slično, pa smo ga, na neki način, ostavili na miru - rekao je Kroenke.

Potom se osvrnuo na osobine koje poseduje rođeni Somborac.

- Bilo je divno, kao što sam njemu poslao u jednoj jučerašnjoj poruci, videti ga. Šta god da je ono radio, skakao unazad sa gumenog čamca u reku, igrao po koncertima sa društvom, uživao u životu... Jer, na najvećoj sceni koju košarka ima, red je da svet sazna kakva je ličnost Nikola Jokić. A ja mislim da je on neverovatno posebna osoba. I, za njega je taj odlazak iz košarke da bi bio sa porodicom, prijateljima, to ponovno spajanje sa onim što on u svojoj suštini jeste, čist dobitak, baš kao što je i za Nagetse, ali i za košarku u celini. Jer, vraća nam se svež - zaključio je Džoš Kroenke.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike