Trener Mornara poslao poruku prijateljstva, pa priznao: Ja nisam ni zapamtio imena svih svojih igrača

02.10.2023

21:43

0

Autor: P.K.

Ne brine ga ubedljiv poraz protiv Partizana

Trener Mornara poslao poruku prijateljstva, pa priznao: Ja nisam ni zapamtio imena svih svojih igrača
Mihailo Pavićević - Copyright KK Partizan/Dragana Stjepanović

Mornar je sezonu počeo porazom protiv Partizana u Beogradu, ali trener Mornara Mihailo Pavićević morao je da bude zadovoljan. 

On je bio je iskren kao i uvek i novinarima je ispričao sve što ih je zanimalo.

Ali, pre toga, i on je imao prijateljsku poruku:

- Bila je čast otvoriti sezonu protiv aktuelnog šampiona, u ovakvoj atmosferi. Odmah na startu da čestitam Partizanu na više nego zasluženoj pobedi i da čestitam svojim igračima, što sam im rekao u svlačionici, na zalaganju, dali su sve od sebe u ovom trenutku. Ne mogu da prigovorim ništa po tom pitanju. Bilo je grešaka, ali one su uslovljene igrom protivnika, ne samo našim, nego i odbrana Partizana koja nas je terala na greške. Zaista ne bih imao šta da zamerim. Imali smo periode dobre igre protiv ovako kvalitetne ekipe. To me ohrabruje, u odnosu na prvu zvaničnu utakmicu, u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, ali vidi se napredak.

Mornar je pripreme počeo kasnije od ostalih:

- Mi smo kasno počeli, nisam im ni ime svima popamtio. Svesni smo bili da ćemo početi kasnije, jer znamo da ćemo imati izuzetno težak raspored na početku. Mi smo prve dve-tri nedelje žrtvovali da bismo ih dobili u prvim utakmicama. Nadam se da će im ova otvoriti oči kako to izgleda kad se igra protiv najboljih timova u ligi – rekao je Pavićević, pa dodao:

- Samo bih Partizanu poželeo uspešnu sezonu na svim frontovima, pogotovo u Evroligi. Ne sumnjam da će to, predvođeni trenerskim magom Željkom Oobradovićem, izgledati jako dobro.

"Roster" Bara je još otvoreno pitanje, ne samo za navijače…

- Još sam u traženju ekipe, još nisam stekao utisak o mogućnostima svakog pojedinca da bih definisao filozofiju kojom ćemo igrati ove sezone. Naravno, nećemo odustajati od moje filozofije koju gajim godinama. Daćemo sve od sebe da zadržimo status u ABA 1. Mislim da to Bar zaslužuje, uvek je tamo lepo igrati, svi su dobro došli.

Status Milića Starovlaha bio je nepoznat, odnosno, da li je izborio mesto u timu, a ne zna se ni da li će dolaziti još igrača…

- Nisam hteo da se žalim, ali nama je i najbolji igrač iz pripremnog perioda, Amerikanac (Džejkobi) Bojkins povređen, ali verujem u ekipu. Što se tiče Starovlaha, on je izborio status u ekipi i mislim da će i njemu ova godina u Mornaru značiti, a mislim i nama. Za roster, ako vidimo da na nekoj poziciji imamo problema, probaćemo da reagujemo u okviru svojih mogućnosti. A nije lako naći pravog igrača koji može odmah da pomogne, pogotovo sa ograničenim budžetima. Mi ćemo probati sa ovim jeftinijima, pa ako pogodimo – odlično, a ako ne, živećemo s tim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike