Zvezde nema u Top 10, a gde je Partizan? Litvanci rangirali učesnike Evrolige, da li su večiti potcenjeni?

29.09.2023

19:10

0

Autor: A. Š.

Specijalizovani portal Basket news dao je svoju procenu jačine najkvalitetnijih klubova na Starom kontinentu

Zvezde nema u Top 10, a gde je Partizan? Litvanci rangirali učesnike Evrolige, da li su večiti potcenjeni?
Zek Ledej i Luka Mitrović - Copyright MN Press

Nova sezona Evrolige sve jače kuca na vrata. S posebnim entuzijazmom se ona očekuje u Beogradu, gde se navijači Partizana i Crvene zvezde nadaju da će njihovi mezimci uspeti da se umešaju u konkurentnu borbu za Fajnal for.

Rosteri koje su crno i crveno-beli formirali tako nešto i obećavaju, međutim ne misle svi tako. Specijalizovani portal „Basket news“ rangirao je evroligaše po jačini, a na toj listi među 10 najboljih nema kluba s Malog Kalemegdana.

Istini za volju, u kreiranju ove liste, pored novinara litvanskog portala, učestvovalo je 35 predstvnika medija iz Grčke, Srbije, Izraela, Turske, Španije i Francuske, koji su na kraju šampiona AdmiralBet ABA lige svrstali na 10. mesto po jačini evroligaša.

- Ekipa Željka Obradovića je zadržala Kevina Pantera u jednom od najluđih preokreta u prelaznom roku i dodala dva bivša NBA igrača Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog. Ipak, ono što je pokazala bliska prošlost, Partizanu će biti potrebno neko vreme da pronađe svoju najbolju formu posle senzacionalnog poraza u finalu Superkupa AdmiralBet ABA lige. Uprkos tome, nema sumnje da će crno-beli nastojati da ponove prošlosezonski uspeh i odu korak dalje, plasmanom na Fajnal for. I imaju kadar za to, ali u isto vreme svi znaju kolika je ova Evroliga konkurentna – obrazložio je Partizanovu poziciju „Basket news“.

Začuđujuće ili ne, tek Crvena zvezda se u ovom rangiranju našla van Top 10 ekipa uprkos tome što je tokom leta napravila, po mišljenju mnogih, možda i najkonkurentniji tim od kako se takmiči u Evroligi. Ipak, po rangiranju na litvanskom sajtu crveno-beli su zauzeli 11. mesto.

- Zvezda je imala „zauzeto“ leto, angažovavši 11 novih igrača uz roster od 20 košarkaša. Verovatno najveći znak pitanja je hoće li ovaj potpuno novi tim „kliknuti“ i ako hoće, koliko će to trajati. Uprkos odlasku argentinskog dvojca Fakunda Kampaca i Luke Vildoze, crveno-beli na papiru izgledaju jako i sigurno će biti među kandidatima za plej-of Evrolige. U međuvremenu, predsednik kluba Nebojša Čović postavio je još ambiciozniji cilj – stoji na portalu „Basket news“ uz citat prvog čoveka kluba s Malog Kalemegdana da je cilj napad na Fajnal for.

Rang lista najjačih klubova Evrolige u analizi portala „Basket news“:

1. Real Madrid
2. Monako
3. Olimpijakos
4. Panatinaikos
5. Barselona
6. Anadolu Efes
7. Fenerbahče
8. Olimpija Milano
9. Makabi
10. Partizan
11. Crvena zvezda
12. Žalgiris
13. Bajern
14. Baskonija
15. Valensija
16. Virtus
17. Asvel
18. Alba

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike