Lukino "srbovanje" sa tri psta i Vidovdanom Slovencima povredilo ponos! Slovenački novinar: Srbi ostavite na miru Dončića!

16.09.2023

11:39

0

Autor: D. P.

Luka Dončić jednako je slovenačka košarka

Lukino "srbovanje" sa tri psta i Vidovdanom Slovencima povredilo ponos! Slovenački novinar: Srbi ostavite na miru Dončića!
Copyright printscreen

Slovenci su se neko vreme pravili da se ništa nije desilo, ali posle su shvatili da se paralelno sa njihovim ćutanjem na društvenim mrežama vodi polemika oko toga da li je Luka Dončić napravio problem pevanjem Vidovdana i dizanjem tri prsta sa srpskim reprezentativcima i svojim kolegom iz reprezentacije Zoranom Dragićem.

Mada je i Dragić sve to isto radio, priča se, logično, najviše o postupku i "srbovanju" Dončića.

U moru komentara, jedan se ipak izdvojio , a objavljen je na portalu "Ekipe".

Polusrpski Luka diže tri prsta

Novinar pravda igrača "polusrpskog porekla", smatrajući ga "građaninom sveta" slobodnim da čini sve što mu je volja "dok nikog ne ugrožava".

Dizanje tri prsta? Pa, to vam je "kao i navika kod postignutog koša za tri poena", a pesma Vidovdan obična "srpska narodna pesma"!

I tako, opravdanje po opravdanje, iz svega se jasno zaključuje, Dončić je Slovencima povredio i sujetu i ponos što je otkrio da se jednako oseća i Srbinom.

Printscreen/Twitter/anaaa_n_
 

A još ih više boli činjenica da mu ne mogu ništa i da je slovenačka košarka jednako Luka Dončić!

Da nije takav, verovatno bi u Manili neki tamo Dončić odigrao svoju poslednju utakmicu za reprezentaciju!

Kometar Ekipe prenosimo u celosti:

- Snimak Luke Dončića kako peva srpsku pesmu i drži tri prsta na žurci sa srpskim košarkašima obišao je svetsku mrežu. Pri tome je podigao popriličnu prašinu. Naš komentator bez imalo ustručavanja objašnjava zašto ovaj njegov postupak nije sporan...

Ostvaite ga na miru

Ne mogu da razumem, a još manje da prihvatim ludnicu koja je nastala u poslednja 24 sata od Triglava do Vardara zbog video snimka sa Lukom Dončićem u glavnoj ulozi. Dozvolite da vas sve pitam – gde je dođavola problem? Osim što su – a možda i vi – veliki problem svi oni koji su problem videli, prepoznali i čak tretirali na bilo koji način u ovom pravcu. Šta vam je, ljudi? Pevao je srpsku narodnu pesmu i digao tri prsta u vazduh baš kao kad pogodi jednu od trojki koje svi toliko volimo? Da, i šta onda? Patetično su smešni i oni koji u ovom njegovom činu vide nešto više i oni koji vide nešto manje. Neću ni da ulazim u to da je za čoveka polusrpskog porekla nešto sasvim ekvivalentno raspevanoj Sloveniji, otkud ti lepota i vriska kad u njemu preovlada mamina polovina porekla. Luka ne mora nikome ništa da dokazuje - jače pokazuje pripadnost svojoj državi nego bilo ko od nas ili vas, sve daje svojoj domovini, a sve ostalo su gluposti glupih ljudi.

 

 

Ostavite ga na miru - ovo važi za Srbe (da, to svakako važi za one koji preterano pevaju čin i u njemu traže svoju nacionalističku erekciju), Hrvate, Slovence, Bošnjake. Ostavite ga na miru, građanina sveta koji ne samo da ima isto pravo da vrišti na slovenačke državljane i da diže tri prsta u vazduh na srpske, već ne može biti ništa loše čak i ako peva "Que viva Espana“ u usred Madrida,  da usred Teksasa obuje čizme i veže kaubojski šešir na glavi (što je u stvari radio nekoliko puta ranije, ali vam je to mnogo manje smetalo) i uvlači seljački peva "Born in the USA".

Gde je problem? Dokle god nikoga ne vređa, dok mu je svet dom, on može da radi šta god hoće i ne mora nikome da odgovara. Najmanje ovakvih ljudi - zaključuje se u komentaru Ekipe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike