Bord trenera Evrolige stao uz Skariola posle otkaza u Virtusu: Neviđeno nepoštovanje prema velikom profesionalcu!

15.09.2023

17:56

0

Autor: A. Š.

Iskusni italijanski strateg ostao je bez posla u bolonjskom klubu zbog izjave date pre nekoliko dana

Bord trenera Evrolige stao uz Skariola posle otkaza u Virtusu: Neviđeno nepoštovanje prema velikom profesionalcu!
Serđo Skariolo - Copyright Profimedia

Nova košarkaška sezona još nije ni počela, a već je pala prva trenerska glava. Iskusni italijanski strateg Serđo Skariolo dobio je otkaz u Virtusu, zbog izjava koje je dao pre nekoliko dana.

Podsetimo, selektor Španije izjavio je kako je tim italijanskog evroligaša za predstojeću sezonu sklapao klupski menadžment, što se rukovodstvu bolonjskog velikana nije dopalo pa je došlo do prekida saradnje.

Ipak, takav epilog se nije dopao Bordu trenera Evrolige, koji su u saopštenju stali uz jednog od osnivača udruženja.

- Ovaj Bord je stvoren sa misijom da zaštiti, ne samo profesionalna prava, već i prestiž trenera Evrolige, pošto je njih sedam otpušteno u periodu od tri meseca neposredno pošto je počela sezona 2018-19. Odluke tih klubova su nas motivisale da zajedno sa Evroligom u Švajcarskoj uspostavimo Komoru za rešavanje sporova – stoji u saopštenju Borda trenera Evrolige, u kojem se dodaje da nema ničega spornog u pravu svakog kluba da donosi odluke koje smatra najboljima za svoju budućnost. Ipak…

- U ovom slučaju smatramo da je odluka Virtusa pokazala neviđeno nepoštovanje prema velikom profesionalcu, koji je godinama trenirao na najvišem nivou, kao olimpijski finalista, evropski i svetski šampion. Svaki ugovor ima obaveze, ali i prava između obe strane i zato očekujemo da će Virtus ispuniti svoje obaveze prema Serđu Skariolu, kojeg ćemo podržati svim potrebnim sredstvima – stoji u saopštenju Borda trenera Evrolige.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike