FIBA vratila Ameriku na prvo mesto! Evo gde je vicešampion sveta Srbija!

15.09.2023 | 14:24

Autor: G. F.

Čak ni osvajači Mundobasketa nisu među prve dve reprezentacije

Copyright Profimedia

Videli smo na nedavno završenom Mundobasketu nekoliko velikih propusta Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Svakako je najveći bio onaj sa određivanjem sudija za finalnu utakmicu između Srbije i Nemačke. Ne možemo da kažemo kako su arbitri iskrojili rezultat finala, ali možemo da su bili potpuni promašaj i da nemaju kvalitet za takav meč. Onda smo videli i smešan izbor prve petorke šampionata u koju su smeštene imena, a ne učinak igrača na Svetskom prvenstvu.

Sada smo dočekali najnoviju FIBA rang listu, koja je u najmanju ruku čudna. Verujemo da sve rade po svojoj matematici, ali opet... Kada se ovako pogleda i uporedi sa onim što smo gledali na Mundobasketu, pa nije baš logično.

 

 

Na prvom mestu ponovo je SAD, koja je dosad gledala u leđa Špancima. Crvena furija je na drugom mestu, iako na Mundobasketu nije došla do eliminacione faze, a Amerika prva iako nije osvojila medalju.

Aktuelni šampioni sveta Nemci su tek na trećem mestu, a vicešampioni, odnosno naši košarkaši tek na petom! Između njih je Australija, a slede Kanada, Argentina, Letonija, Francuska i Litvanija.

Tako izgleda najnoviji svetski košarkaški poredak ako pitate FIBA. To što su reprezentacije uradile na Svetsko prvenstvu je očigledno neka druga kategorija.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam