"Jokić nam šalje poruke posle svake utakmice": Bogdanović otkrio u kakvim odnosima je reprezentacija sa NBA MVP-om

08.09.2023

16:43

0

Autor: P.K.

Svi su se ovo pitali i sada su dobili odgovor

"Jokić nam šalje poruke posle svake utakmice": Bogdanović otkrio u kakvim odnosima je reprezentacija sa NBA MVP-om
Bogdan Bogdanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Srbija je izborila plasman u finale Svetskog prvenstva, prvo posle devet godina. Ceo tim je bio sjajan, a opet je blistao kapiten Bogdan Bogdanović sa 23 poena, četiri skoka, tri asistencije i indeksom od 28 poena.

Popularni "Bogi" je posle meča otkrio kako se Aleksa Avramović pripremao za Šaja Gildžes-Aleksandera, šta mu znače lični rekordi, ali i da je tim u kontaktu sa Nikolom Jokićem.

- Kanada je sjajan tim. Ovo je bila veoma teška utakmica, fizički zahtevna od prvog do poslednjeg minuta. Srećan sam što smo pobedili i zbog drugih igrača. Aleksa Avramović je gledao Šaijeve snimke poslednja dva dana i rekao: "Otkinuću mu jednu loptu". Njegova odbrana je bila neverovatna. Ali i drugi. Dobrić je odigrao neverovatnu utakmicu na oba kraja, Milutinov nam je dao puno prostora. Gudurić je imao problema jedan na jedan, ali sada je pogodio bitne trojke, Vanja Marinković s klupe, Stefan Jović koji nije ni bio u timu na početku. Pozvali smo ga kao, "Treba nam iskusni plejmejker, možeš li da dođeš, molim te?" Boriša, koji nam je opet poslao poruku jutros, Dušan Ristić, Dejan Davidovac... Svi su dali mali doprinos i to je rezultiralo velikom timskom pobedom - rekao je bek Atlante za Jurohups.

Bogdanović je postao i jedini rekorder sa 24 uzastopne utakmice sa barem jednom trojkom na svakoj Svetskom prvenstvu na kojem je igrao.

- Košarka se promenila, više je trojki, igramo brže i moj radni etos u celini. Nisam ja sad dolazio svake godine misleći da želim da oborim ovaj ili onaj rekord, ali srećan sam što sam to postigao.

Srbija je osvojila svoje poslednje zlato na Svetskom prvenstvu 2002. godine, a poslednju medalju ukupno na Evropskom prvenstvu 2017. godine, sa srebrom. Sada je osvojena još jedna medalja, a jedna pobeda je deli od zlata.

- Veoma sam srećan i zahvalan, a takođe i srećan zbog ovog tima. Znam koliko smo napora uložili od prvog dana; trener je bio veoma strog prema nama, bilo je teško i za mene. Kada nekoliko godina nisam bio u reprezentaciji, zaboravio sam kako je to. Ta borba. U NBA imaš tipa koji ti donosi peškire, ovako i onako, ovde skoro sve moraš sam da uradiš. Sve smo to prošli i stigli do finala.

Prvi finalista Svetskog prvenstva 2023. imao je puno problema na svom putu do finala. Mnogi igrači nisu mogli da budu sa timom, dok su Filip Petrušev i Aleksa Avramović imali povrede tokom turnira, a Boriša Simanić ga je završio u trećoj utakmici, zadobivši povredu bubrega i podvrgnuvši se dve operacije u Manili, gde mu je na kraju bubreg uklonjen.

- To treba da bude prilika za druge igrače. Niko ne treba ovde da dolazi umoran. Ako si tu, tu si. Ako nisi, nisi. To je fer i profesionalno. Poštujemo svakoga ko je došao ovde i onog ko nije mogao. I dalje smo prijatelji, volimo ih i trebaju nam. Srećan sam kako su svi ovde reagovali; videli su to kao priliku, a ne kao pritisak. Da igraš na Svetskom prvenstvu, imaš par šansi u životu i ovo je jedna od najboljih grupa momaka sa kojima sam radio.

Na pitanje o Nikoli Jokiću, koji nakon osvajanja NBA prvenstva sa Denverom nije mogao da pomogne srpskoj reprezentaciji ovog leta, Bogdanović je rekao:

- Nikola Jokić nam šalje poruke posle svake utakmice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike