Branković odveo Srbiju u finale! Još jedna pobeda i peto zlato je oko vrata!

07.09.2023

17:49

0

Autor: A. S.

Medalja je već tu!

Branković odveo Srbiju u finale! Još jedna pobeda i peto zlato je oko vrata!
Marko Branković - Copyright Fiba 3x3

Basketaška reprezentacija Srbije nastavlja borbu za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu. Nakon što su jutros u četvrtfinalu bili bolji od Holandije, sada su savladali starog rivala, ekipu Letonije sa 21:18, pa će večeras od 19.55 igrati za petu titulu u nizu!

Rival u meču za zlato biće im bolji iz duela između Litvanije i Francuske.

Na šampionat u Izrael, oba tima su stigla sa velikim promenama, ali željna medalje. Naravno, reč je o favoritima za medalju, pa ne treba komentarisati pod kolikim pritiskom su nastupali, ali Srbija nije dala na sebe.

Timskom igrom od prvog minuta, dobro organizovanim napadima, strpljivo i sa mnogo energije, Srbija je lomila rivala iz napada u napad. Prednost je u jednom trenutku iznosila pet poena, 10:5, zatim i 12:6, ali su Letonci sa penala smanjili i potom dvojkama najboljeg igrača, Karlisa Lasmanisa učinili interesantnim finiš meča.

Prišli su na 20:18, a Srbija nije kombinovala, Kojić je spustio Brankoviću, a basketaš Uba koji igra majbolji šampionat u nacionalnom dresu, bio nagrađen za odličan basket, 21:18!

Blog uživo:

7. minut - Lasmanis je drćao Letonce na -3, pa i na 20:18, ali Branković nije dao, 21:18!

6. minut - Stojačić siguran sa penala, a Letonci su prišli na -3. Ponovo je Branković pogodio kada je bilo najpotrebnije, a nakon polaganja usledila je i dvojka, 18:13!

5. minut - Letonci sa penala smanjuju zaostatak, ali ponovo Branković, 14:9. 

4. minut - Barać korak unazad, 10:5, evo i dvojke Stojačića, 12:6. Za razliku od grupne faze, neverovatna energija u igri Srbije

3. minut - Brankovićeve asistencije gledaju, Barać je bio pod košem, 6:5. Nezgodan udarac zaradio je i Stojačić, ali se ubrzo pridigao, Kojić donosi +4, 9:5!

2. minut - Stojačić ofanzivnim skokom vraća prednost, a potom i pogađa dvojku, 5:2. Uzvratila je Leronija, a Kojić je dobio udarac u predelu stomaka, nije delovalo naivno, a sudije su gledale snimak i od svega, Srbiji oduzeli poen, jer je Stojačić gazio liniju, 4:4!

1. minut - Krenulo je, Srbija gubi loptu, ali ubrzo Kojić donosi prednost, 1:0. Letonija uzvraća za dva poena

Srbija je na ovaj šampionat došla sa dve promene, vođena idejom da rotira što veći broj igrača, kako bi se pripremili za Olimpijske igre dogodine u Parizu. Dvojica debitanata Nemanja Barać i Stefan Kojić imaju dovoljno iskustva i dobro su se uklopili u tim, ali se prvog dana osetio pritisak u našem timu.

Na ovom šampionatu, Orlovi brane četiri uzastopna naslova šampiona i neće im biti lako sa Letoncima, ali dvojica novajlija, prvi igrač sveta, Strahinja Stojačić i Marko Branković su pokazali da srce šampiona nikada ne treba potcenjivati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike