Kad smo osvojili titulu, svi smo plakali! Željko je bog! Papapetru i na Mundobasketu podseća kakva je Partizan porodica!

28.08.2023

11:55

0

Autor: A. S.

Crno-beli grb ne zaboravlja tako lako

Kad smo osvojili titulu, svi smo plakali! Željko je bog! Papapetru i na Mundobasketu podseća kakva je Partizan porodica!
Janis Papapetru - Copyright MN Press

Janis Papapetru je u dresu Partizana proveo samo jednu sezonu, ali iako vremenski kratak period, bilo je sasvim dovoljno vremena da zauvek postane deo crno-belih. 

Sada se Grk nalazi na Svetskom prvenstvu u Manili, sa svojim nacionalnim timom, a na Filipinima je govorio o Partizanu, Željku Obradoviću i reprezentaciji Srbije.

- Sjajan je osećaj posle titule, imam uspomene koje ću nositi sa sobom ceo život. Uraditi ono što smo mi uradili sa onom grupom igrača, trenerom i celom organizacijom je nešto fantastično, ostaće zapisano zauvek. Zaista smo kliknuli kao tim, stvorili smo prijateljstva za ceo život - rekao Papapetru za Mozzart sport i dodao:

- Na kraju dana, kada smo osvojili titulu nismo želeli da odemo i svi smo plakali. Mnogi nisu znali hoće li se vratiti pošto im je isticao ugovor. Zbog toga smo odlučili da napravimo zajedničku fotografiju, da imamo uspomenu na ono što smo napravili. Čujemo se stalno, bez obzira što su neki promenili klubove. Sve je bilo tako sjajno, za navijače, Partizan koji se vratio u Evroligu i zbog titule. Bila je jako uspešna sezona.

Papapetru je u Partizanu imao prilike da radi sa jednim od najboljih košarkaških trenera, Željkom Obradovićem, od koga je mnogo naučio.

- Naš odnos je bio sjajan. Šta da kažem, on je košarkaški bog, jedinstvena ličnost koju treba i vredi upoznati. Osećam privilegiju što smo radili zajedno u Partizanu, što sam mogao da treniram pod njegovim vođstvom. Drago mi je što me je izabrao da budem u njegovom sastavu - kazao je Grk i na kraju se dotakao srpskog tima na Mundobasketu:

- Istina, fali im mnogo igrača od ranije, ali Srbija uvek ima dosta talenta u sastavu. Slični su nam putevi, izgubili ste Jokića, Micića, Kalinića, Lučića, ostali bez Nedovića, kao mi bez Mitoglua sada. Ali, postoji vrednost ekipe, dosta je kvaliteta i talenta u timu da može da se ode daleko na ovom takmičenju. Ponekad je na ovakvim turnirima potrebna sreća, zbog grupa, koga dobijaš u četvrtfinalu, kako se kockice poslože... I Srbija i mi smo došli u Berlin neporaženi, a onda nam je došla odlična Nemačka i ispali smo sa samo jednim porazom. Važno je mnogo koga dobijaš u nokaut fazi. Što se grupe tiče, siguran sam da će Srbija proći bez problema.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike