Panika u NBA! Janis ne želi da produži ugovor, ima posebne uslove za klub, u suprotnom odlazi!

26.08.2023

09:13

0

Autor: P.K.

Govorio je da celu karijeru hoće da provede u jednom klubu, ali...

Panika u NBA! Janis ne želi da produži ugovor, ima posebne uslove za klub, u suprotnom odlazi!
Janis Adetokumbo - Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Panika u Milvokiju! Prva zvezda tima i jedan od najboljih košarkaša današnjice, Janis Adetokunbo rekao je da neće produžiti ugovor sledećeg meseca osim ako mu se ne ispune određeni uslovi!

Dvostruki MVP NBA i igrač koji je Milvokiju 2021. doneo titulu rekao je da ne želi da produžava ugovor dok ga ne uvere da žele da se bore za novu titulu. On će u septembru moći da produži ugovor.

- Nema smisla ako pogledate brojeve. Sledećeg leta bi imalo više smisla za obe strane. Čak i tada, ne znam. Ne bih bio najbolja verzija sebe ako ne znam da svi misle isto, da svi žele da osvoje titulu, da će svi da žrtvuju svoje vreme sa porodicom kao što ja radim. Ako ne osetim to, ne potpisujem.

Adetokumbo ove sezone ulazi u treću godinu svog petogodišnjeg ugovora od 228 miliona dolara, koji uključuje i igračku opciju za produženje posle sezone 2024/25.

Baksi mogu da Janisu ponude trogodišnje produženje od 173 miliona za tri godine od 22. septembra. On je, međutim, istakao faktore koji će uticati na njegovu odluku pre nego što potpiše ugovor.

- Na kraju krajeva, osećam da svi moji saigrači znaju i da organizacija zna da želim da osvojim titulu. Dok god razmišljamo isto, pokažite mi to i idemo da osvojimo titulu. Ja sam apsolutno za to. Mislim da je trenutno "O, da, hoćemo da renoviramo tim…" Nikada se neću ljutiti, niti osećati bilo šta loše prema Milvoki Baksima.

Janis je ponovio svoju želju da ostane celu karijeru u jednom klubu, kao Kobi Brajant ili Dirk Novicki, što je ista želja koju je izrazio i Nikola Jokić, s tim što je on rekao da ne želi da bude "20 godina u jednom timu i osvoji samo jednu titulu".

Milvoki je u plej-of ušao kao prvi nosilac na Istoku, ali je ispao već u prvom kolu, posle čega je Janis održao svoj čuveni govor. Baksi su tada otpustili trenera Majka Budenholzera i angažovali Adrijana Grifina. Osim toga, Milvoki se u prelaznom roku koncentrisao na zadržavanje svojih igrača, tako da je produžio ugovore sa Brukom Lopezom i Krisom Midltonom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike