Nemci lagano protiv Japanaca, Filipincima nije pomoglo ni rekordan broj navijača

25.08.2023

16:27

0

Autor: D. N.

U narednom kolu, duel sa Australijom odlučuje o prvom mestu u grupi

Nemci lagano protiv Japanaca, Filipincima nije pomoglo ni rekordan broj navijača
Braća Vagner - Copyright Fiba.basketball

Nastavljeno je takmičenje na Mundobasketu koji je danas i zvanično otvoren. Nemačka je ubedljivo slavila protiv Japana dok je Dominikanska Republika uspela da pobedi jednog od domaćina Svetskog prvenstva, selekciju Filipina.

Nemačka - Japan 81:63 (23:11, 30:20, 16:16, 12:16)

U grupi E, Australija je nešto ranije pobedila Finsku, da bi nešto kasnije Nemci utakmicu sa Japancima rešili već posle prvog poluvremena, pošto su imali prednost od 22 poena razlike. U poslednje dve deonice, Japanci nisu bili u toliko podređenom odnosu, pošto su treću četvrtinu završile u egalu. U poslednjoj su čak bili bolji za četiri poena.

Vodeći strelac u redovima evropskog tima bio je Moric Vagner sa 25 poena (10/14 iz igre) i devet skokova, dok je Denis Šreder ubacio 14 uz pet uhvaćenih lopti. Danijel Tajs je ubacio 13, a drugi Vagner, Franc deset.

U redovima Japanaca, Juta Vatanabe je bio najefikasniji sa 20 poena, s tim da ga šut za tri poena bap nije hteo. Pokušao je deset puta, a samo dva pogodio. Imao je šest uhvaćenih lopti, dok je Judai Baba ubacio 15.

Džošui Hokinsonu je falio jedan poen za dabl-dabl, pošto je imao učinak od devet poena i deset skokova.

U narednom kolu nas očekuje derbi, između Australije i Nemačke, pa će verovatno ovaj meč odlučiti o prvom mestu u grupi.

 

Standings provided by Sofascore

D. Republika - Filipini 87:81 (22:18, 20:24, 24:22, 21:17)

U grupi A, Italija je savladala Angolu, a u veoma tesnom meču, Dominikana je slavila protiv Filipina. Timovi su smenjivali u vođstvu, često je na semaforu bilo nerešeno. Posle 72:72, Dominikana nije ispuštala prednost i na kraju je bilo šest razlike u njihovu korist.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je košarkaš Minesote Karl Entoni-Tauns sa 26 poena, a pratili su ga Viktor Liz sa 18 i Andre Feliz sa 12. Filipine je predvodio Džordan Klarkson sa 28 poena, June Mar Fajardo je dao 16, a Dvajt Ramos 13.

Fiba.basketball
 

Ovaj meč je obeležio i rekordan broj navijača, ali to ipak nije pomoglo domaćinu.

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike