Partizan potvrdio učešće na turniru "Pavlos Janakopulos": Atinjani emotivnim saopštenjem najavili memorijal

24.08.2023

17:26

0

Autor: D. P.

U čast legendarnom predsedniku

Partizan potvrdio učešće na turniru "Pavlos Janakopulos": Atinjani emotivnim saopštenjem najavili memorijal
Naneli rešeta crveno-bele - Copyright MN Press

Atinska dvorana "OAKA" biće 23. i 24. septembra domaćin košarkaškog turnira koji se pred početak sezone tradicionalno organizuje u čast legendarnog predsednika Panatinaikosa Pavlosa Janakopulosa.

Na turniru će pored domćina "zelenih" igrati šampion AdmiralBET ABA lige ekipa Partizana, Efes i Bajern. 

- Panatinaikos najavljuje održavanje 5. turnira "Pavlos Janakopulos“, u znak sećanja na velikana kluba. Četiri velika evropska košarkaška tima gostovaće u našem domu, kako bi odali počast istorijskom predsedniku Panatinaikosa, čoveka koji ga je doveo na vrh Evrope.

Konkretno, Anadolu Efes, Partizan Mozzart Bet Beograd i FK Bajern Minhen su pozitivno odgovorili na poziv KAE Panatinaikosa i dva dana od 23. do 24. septembra boraviće u Atini kako bi učestvovali na ovom velikom turniru, koji je sada postao institucija. Pavlos Janakopulos je svojom etikom i sportskim duhom odao počast grčkom sportu i uspeo da promeni istoriju našeg tima i učini ga najuspešnijim u Evropi. Godine predsednikovanja Panatinaikosom donele su timu vrhunska imena grčkom sportu i celom svetu, stvorivši zavidni trofejni niz sa šest evropskih titula, trinaest prvenstava Grčke, devet grčkih kupova i jednim interkontinentalnim kupom.

Svi su gajili ogromno poštovanje i ljubav prema Pavlosu Janakopulosu, koji je prvo radio i živeo kao otac, a potom i kao predsednik - piše u emotivnom saopštenju "zelenih".

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike