Megin novi sponzor je Comtrade! Klub koji razvija talente dobio podršku najveće domaće IT kompanije

12.07.2023

21:18

0

Autor: P.K.

Comtrade nastavlja da podržava domaći sport

Megin novi sponzor je Comtrade! Klub koji razvija talente dobio podršku najveće domaće IT kompanije
Tim Mege u polufinalu plej-ofa - Copyright MN Press

Tehnološka kompanija Comtrade i košarkaški klub Mega potpisali su ugovor o sponzorstvu koji predstavlja uvod u partnerstvo domaćeg hi-tech giganta sa klubom koji je dugi niz godina poznat po vrhunskim košarkaškim talentima koji su stasavali u njemu.

Imena kao što su Nikola Jokić i Vasilije Micić, kao i 15 igrača izabranih na dosadašnjim NBA draftovima, po tom kriterijumu dovode KK Mega na mesto najuspešnijeg kluba na svetu izvan teritorije SAD.

- Kao jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji i regionu, Comtrade u ovo partnerstvo unosi više od 30 godina iskustva koje pokriva ključne IT oblasti - od kreiranja softvera i specifičnih IT rešenja, do sistem-integracije, distribucije hardvera i sve većeg prisustva na polju obnovljive energije. Kao pokretač sopstvenog brenda Tesla, Comtrade je već decenijama i sam brend, ali i rasadnik budućih IT karijera. Upravo kada je reč o budućnosti, društveno odgovorno poslovanje ove kompanije podrazumeva i podržavanje mladih talenata, od IT zaljubljenika do sportskih posvećenika. Comtrade već godinama sponzoriše i podstiče rad sportskih institucija i manifestacija (Comtrade Serbian Marathon, Svetsko atletsko prvenstvo i dr.), ali i mnoge humanitarne i edukativne akcije, od kojih je široj javnosti najpoznatija Letnja IT škola EDIT – navodi se u saopštenju Mege i ove kompanije.

Osnivač Comtradea je Veselin Jevrosimović je ujedno i predsednik Srpskog atletskog saveza, ali i sam nekadašnji atletičar.

- U svetu u kojem tehnologija napreduje sve brže, svaka uspešna IT kompanija mora da ima srce sportiste, urođenu težnju da se ide ukorak, da se bude prvi. U skladu sa konceptom "Tomorrow’s technology today" ("tehnologija sutrašnjice danas"), mi želimo da podržimo mlade talente odmah, bez odlaganja, jer se vreme u hi-tech svetu doživljava slično kao i u sportu – sa njim se uvek trkamo.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić istakao je veliko zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom sa kompanijom Comtrade:

- Svaka nova sezona nosi nove izazove a na putu ka novim sportskim uspesima i stasavanju nove generacije mladih i talentovanih košarkaša po čemu je naš klub poznat. Veoma nam je značajna podrška kompanije Comtrade kao jedne od najuspešnijih kompanija u ovom regionu. Verujem da je početak uspešne saradnje na zadovoljstvo obe strane i mi ćemo svakako potruditi da opravdamo poverenje koje nam je ukazano.

Comtrade pruža punu podršku košarkaškom klubu Mega  sa željom da ostane rasadnik svetskih talenata i mladim sportistima pomogne da ostvare svoje pune potencijale. U ovoj kompaniji ističu da je veza sa sportom u prirodnom skladu sa kompanijskom vizijom u kojoj tehnologija treba da pomogne deljenju pozitivnih vrednosti, jer i uspešni sportisti pozitivno utiču i inspirišu čitave generacije mladih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike