Partizanov kapiten progovorio o dilemi između Humske i Reptorsa: Važna mi bila uloga u timu! (VIDEO)

04.07.2023

08:31

0

Autor: D. P.

"Nije se ostvarilo"

Partizanov kapiten progovorio o dilemi između Humske i Reptorsa: Važna mi bila uloga u timu! (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Partizanov kapiten Kevin Panter pre produženja ugovora sa crno-belima bio je već preseljen u Barselonu, a pre toga u Real Madrid i Panatinaikos.

Ipak, momak iz Njujorka otkrio je gostujući u podkastu "Urbonus" da je bio na pragu potpisivanja ugovora sa Toronto Reptorsima:

- Pričali sa Reptorsima je bila ozbiljna. Baš smo dugo pregovarali, mislio sam da je moguće da karijeru nastavim u Torontu - priča Panter za popularni litvanski podkast o košarci.

BIla mi je važna uloga u timu

Panter kaže da je bilo najvažnije tokom priče sa Reptorsima gde su ga Darko Rajaković i menadžment tima videli u timu.

- Nije se ostvarila ta priča. Bila je to, jednostavno, pregovoračka igra. Ako NBA daš prednost u pregovorima, oni će uzeti svu moć i pobeći. Evropa je dobila prednost, jer najbitnije je bilo gde me vide u ekipi - pričao je Panter, a zatim se vratio svim bitnim stvarima koje su pratile razgovore sa Reptorsima:

MN Press
Kevin Panter

- Bilo mi je važno da znam da li moram da dođem pre priprema? Ako je to slučaj, da li ću dobiti garancije za veteranski minimum? Da li je to negarantovani ugovor? Kada smo došli do tih sitnih detalja, shvatio sam da su zaista zainteresovani. Česti su slučajevi da sa NBA timovima pregovori nisu ozbiljni. Oni ti daju negarantovani ugovor i onda se ponašaju u stilu "ako prođe, prođe". Ako im prođe, gotov si. Situacija je što se mene tiče bila ozbiljna, ali morate da potkrepite to što pričate. Tako se situacija razviijala i eto me nazad u Evropi.

Partizanovi plejmejkeri

Tokom razgovora u podakstu načeta je i tema Partizanovih plejmejkera. Bilo je spekulacija na račun nekih poznatih evroligaških igrača kao što su Slukas i Tompson, ali Panter se osvrnuo na saigrače koji su još deo crno-belog tima:

- Madar je tokom ove dve godine sazreo. Shvatio je šta od njega traži trener Obradović želi. Kada je tek došao bilo mu je teško. Došao je kao igrač koji je voleo atraktivna dodavanja, ali se posle  promenio i dosta je naučio. Aleksa Avramović do prošle godine nije igrao pleja, pa je mnogo sazreo. Ni ja nisam plej, pa sam igrao tokom sezone. Znam Željka, znam šta traži, kakva dodavanja voli. Kada to sve shvatiš, možeš da pomogneš timu. Da nisam razumeo to, bilo bi mi to mučenje - zaključio je Panter.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike