Mesina "ohladio" navijače Olimpije: Nema šanse da dovedemo Mirotića, nemamo mi te pare

29.06.2023

06:51

0

Autor: P.K.

Trebalo je da bude prva "bomba" prelaznog roka, ali ništa od toga

Mesina "ohladio" navijače Olimpije: Nema šanse da dovedemo Mirotića, nemamo mi te pare
Nikola Mirotić - Copyright MN Press

Jedan od najboljih evropskih košarkaša i veliki čovek Nikola Mirotić neće preći u Armani, odnosno Olimpiju Milano ako napusti Barselonu.

"Hladan tuš" je navijačima italijanskog velikana priredio direktno trener Etore Mesina, koji je rekao da je bi to bilo nerealno.

Legendarni trener veruje da je Mirotić van platnog ranga njegovog tima.

- Mi razumemo da je Nikola Mirotić jedan od pet najboljih igrača u Evropi trenutno - njegova priznanja i ugovor to pokazuju - ne možemo se takmičiti sa klubovima koji su se već stavili na listu čekanja za njega - rekao je Mesina u italijanskoj TV emisiji Basket On-ER.

Odmah je pojasnio na šta misli:

- Ako Saša Vezenkov ode, Olimpijakos će imati novac od njegovog ugovora koji više neće biti aktivan i veliki novac od otkupnine od Sakramento Kingsa. Tako da mu mogu ponuditi ugovor koji će apsolutno biti na nivou onoga što je Barselona platila.

Milano je bio jedan od prvih evroligaških klubova koji su se pojavili kao kandidati za potpisivanje Nikole Mirotića ako bi 2022. godine MVP Evrolige napustio Barselonu. Bilo je izveštaja da se 32-godišnji igrač približava dogovoru sa italijanskim velikanom, ali se čini da to nije slučaj.

Olimpijakos razmatra dovođenje Mirotića kao zamenu za Vezenkova ako ovaj pređe u Kingse.

- Mislim da je ključno videti kako će Mirotić i njegovi agenti rešiti pitanje dvogodišnjeg ugovora sa Barselonom. Zaista ne mislim da može biti meta našeg kluba, bez obzira na našu važnost. Ne možemo se takmičiti finansijski sa Fenerbahčeom, Efesom ili Real Madridom i Barselonom.

Mirotić je predvodio Barselonu do šampionske titule ACB lige 2023. godine. U proseku je imao 17,7 poena i 6 skokova u seriji pobedi 3:0 protiv bivšeg tima Real Madrida u finalu.

On je proglašen MVP-om serije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike