Veleobrt u Barseloni! Jasikevičijus je bivši, Katalonci predstavili trenera koji je apsolutno iznenađenje za sve!

26.06.2023

17:29

0

Autor: A. Š.

Iako su sa obe strane stizali pozitivni signali poslednjih dana, temperamentni Litvanac nije više na klupi španskog prvaka

Veleobrt u Barseloni! Jasikevičijus je bivši, Katalonci predstavili trenera koji je apsolutno iznenađenje za sve!
Šarunas Jasikevičijus - Copyright Profimedia

Kako stvari stoje, malo toga će ostati u Barseloni isto u odnosu na tek okončanu sezonu. Samo nekoliko dana pošto je ozvaničen rastanak sa Nikolom Mirotićem, Katalonci su objavili kraj saradnje sa trenerom Šarunasom Jasikevičijusom!

Iako su prethodnih nekoliko dana sa obe strane stizali pozitivni signali oko nastavka zajedničkog puta, u ponedeljak se očigledno desilo nešto mnogo veliko pošto su Katalonci ekspresno promovisali i Šarasovog naslednika.

Novi trener Barselone biće Rodžer Grimau. Nekadašnji kapiten katalonskog giganta potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom iz „Blaugrane“ i može se reći da na klupu španskog prvaka seda „njegovo dete“.

Jer, posle osam sezona u kojima je nosio dres Barselone, tokom kojih je osvojio Evroligu, po tri ACB lige i Kupa kralja, te četiri Superkupa Španije, Grimau je sticao trenersko iskustvo kroz mlađe kategorije Katalonaca.

Prošle sezone napravio je sjajne rezultate sa juniorskim timom Barse, a „kroz njegove ruke“ je prošlo nekoliko golobradih mladića koji su dobili priliku i kod Jasikevičijusa u prvom timu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike