Obradović je pre utakmice zagrlio svakog igrača i rekao "hvala": Mnogo sam srećan i ponosan, jedna od najdražih titula

22.06.2023

23:22

0

Autor: P.K.

Pričao je trener Partizana i o sledećoj sezoni, ali su onda na press stigli nezvani gosti...

Obradović je pre utakmice zagrlio svakog igrača i rekao "hvala": Mnogo sam srećan i ponosan, jedna od najdražih titula
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je prvo razbijao Crvenu zvezdu, a onda na kraju strepeo, ali je osvojio svoju prvu titulu u AdmiralBet ABA ligi posle 10 godina!

Pre nego što su igrači Partizana prekinuli pres i isprskali trenera Željka Obradovića i portparola Ivana Ivkovića, a onda je došao i predsednik kluba Ostoja Mijailović, pa su svi zajedno iznenada napustili halu i otišli da slave, trener crno-belih je dugo, opširno i iskreno pričao o sezoni.

Ova titula mu je svakako jedna od najdražih, a želi da tim napravi još više. Ali, pre toga je, kao i cele sezone, pohvalio navijače.

- Ja bih krenuo od jedne stvari koja meni pričinjava najveće zadovoljstvo, a to je što je utakmica odigrana u fantastičnoj atmosferi. Rekao bih i da su večeras navijači Partizana postali šampioni. Sa ovoliko navijača da se ništa neregularno nije desilo, ništa nije uletelo u teren. To je fantastična slika. Ja bih čestitao svima u Areni, pokazali su da može da se igra bez problema. Cele sezone su bili uz nas, napravili su sve rekorde koji mogu da se naprave po broju gledalaca, ali taj broj je u toku sezone rastao i pokazao je da nam navijači veruju kada smo imali loš period u Evroligi i jedan trenutak u ABA. Nosili su ekipu i hvala im na tome. Bez njih nikad ne bismo useli da uradimo to što smo uradili ove sezone.

Pitanja mu nije trebalo postavljati:

- Igrali smo protiv jednog kvalitetnog tima. Pokazali su tu i u finalnoj seriji, svaka utakmica je priča za sebe. Igrali smo izvanredno u prvom poluvremenu, 20 poena u ovakvim utakmicama je mnogo, ali Zvezda je našla načina da se vrati, probao sam da napravim rotacije i nađemo ritam, ali na kraju smo uspeli da osvojimo titulu posle toliko godina i to nas čini ponosnim.

Odmah je nastavio:

- Prilika da se zahvalim predsedniku kluba i ljudima iz UO koji su dali veliki doprinos onome šta je Partizan. Hvala ljudima iz radne zajednice, bez njih ne bi bilo moguće ništa od ovoga. Naravno, hvala i mom stručnom štabu, mislim da je ovo najbolji stručni štab koji sam imao kao trener, u svakom smislu i ljudskom i profesionalnom. Naravno, najvažniji su igrači, oni su izneli celu sezonu i to sa ovakvim rosterom. Imali smo ogromne probleme u toku sezone sa povredama, dva naša važna igrača, Avramović i Smailagić su dugo bili van tima, mali Balša se povredio, pa ga je bolest sprečila da igra ove sezone. Čak i u finalu se povredio Papapetru, Dante je isto pauzirao… Sa malim brojem igrača smo izneli sezonu. Sve bi to trebalo da bude nauk za sledeću sezonu. Bilo smo u velikom problemu, ali se izvuklo na moral tokom cele sezone.

Obradović je nastavio u dahu:

- Moram da se vratim na najjaču impresiju za mene, a to je atmosfera. Ako se sećate da sam rekao da igrači Partizana i Zvezde zaslužuju ovakvu atmosferu, i drago mi je da je pobedila košarka. Nešto najlepše što može da se pošalje iz Srbije je ovakva slika.

Kakav je osećaj što ste posle 30 godina opet na rukama igrača Partizana?

- Osećaj je veoma loš, dobio sam tri četiri udarca, bole me leđa, to je čudo, ali izdržaćemo taj bol, ha, ha, ha.

Šta će biti sutra sa ovim timom?

- Sutra je sutra, svi ozbiljni timovi kreću da rade. Mi smo neke stvari radili do sad, ali nije bio trenutak da se priča, jer su igrači izrazili želju da se koncentrišu na plej-of. Sada nas čekaju pregovori, ali trebaće nam svima jedan period da razmislimo i da vidimo šta ko želi.

Potom je istakao:

- Da vam kažem još jednu stvar. Bilo bi nekorektno da se ne zahvalimo na pomoći koja je država dala i Partizanu i Zvezdi. Siguran sam da je Partizan zahvaljujući ljudima u marketingu, navijačima i sponzorima napravila budžet za poštovanje. Ako pogledate tabelu Evrolige, videćete koje smo timove ostavili iza nas. Mislim da je to dokaz da sa normalnim budžetom može da se napravi tim. Mi smo imali tu seriju sa Realom, videli ste kako se to završilo. Hvala svima koji su pomogli. Naš jedini put treba da bude samofinansiranje, da navijači prepoznaju i da sledeće godine u Evroligi sezona može da bude još bolji za nas. Naravno, sa velikim oprezom, jer treba da vidimo ko će učestvovati. Ko će od igrača imati želju da živi ono što je živeo ove godine. Ovo se retko živi. U životu imate izbor da birate i naravno da ćemo poštovati želju svakog od njih. Nadam se da ćemo moći da napravimo respektabilni tim i da navijači prepoznaju kad krenu sezonske, baš kao što je bilo prošle godine.

Večeras se stavlja tačka na sezonu i počinje planiranje za sledeću.

- Partizan će sigurno igrati Evroligu, više nema dileme. Treba da budemo svesni da postoje neki limiti. Fantastična sezona. Onaj ko ne teži velikim ciljevima, neće ni doći do velikih ciljeva. Ali, ne možemo da kažemo F4 ili Top 8, tek kad vidimo roster ćemo znati. Ovi moji mladi momci, opet se vraćam na tu situaciju sa povredama. Vratite malo film i vidite kako su izgledali pre, a kako izgledaju sada.

Priprema za majstoricu nije bila dugačka.

- Mi smo dan posle utakmice u Pioniru proveli ovde gledajući snimak. I oni su bili sigurni da će odigrati bolje. U Pioniru smo igrali sporo, nismo prepoznavali njihovu odbranu. Danas smo počeli kako treba i naravno da sam na poluvremenu pričao da moramo da nastavimo. Ali, nije bilo tako. Umor je bitan faktor. Probao sam da pravim izmene i da rotiram, ali tu je bitna i Crvena zvezda, koja ima kvalitet i oni su odigrali dobro. Na kraju smo uspeli da pobedimo. Generalno smo odigrali dobro.

Da li vam je ovo možda najdraža titula?

- Svaka sezona je teška. Ovo večeras je bila 78. utakmica. Kad igrate 78 utakmica, to je naporno i opet sa tim fondom igrača. Ja sam pre utakmice zagrlio svakog pojedinačnog igrača i rekao "hvala na svemu što ste uradili". Ja sam imao moral da im tada zahvalim jer su napravili čudo. Upravo je zbog umora bio pad. Ali, kad završite sezonu… Ja sam posle svega seo na klupu. Jedan od najdražih titula sigurno. Ja sam se vratio u Partizan isključivo zbog toga šta osećam, jer je pre dve godine to bilo jedino što je moglo da me motiviše. Da skratim priče, ja sam doneo odluku da se vratim. Naravno da imam svoje prijatelje i porodicu, ali odluke donosim isključivo ja. Hvala svima koji su me "nagovarali", ali dve godine živim u Beogradu posle toliko godina inostranstva, nosite se sa svim problemima. Ja sam govorio da sam koncentrisan na pravougaonik, to je moj deo posla. Mnogo sam radostan, ali…

U tom trenutku je upao ceo tim sa peharom i krenuo da poliva učesnike presa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike