Drakonska kazna za Moranta! Mahao pištoljem, a sada je suspendovan!

16.06.2023

18:39

0

Autor: D. N.

Košarkaš Memfisa je mahao pištoljem i to objavio na društvenim mrežama

Drakonska kazna za Moranta! Mahao pištoljem, a sada je suspendovan!
profimedia-0652108263 - Copyright Profimedia

NBA liga je suspendovala Dža Moranta na 25 utakmica pošto je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem maše pištoljem. Usledila je istraga, a onda i kazna koja je izrečena, s tim da je uzeto u obzir da je košarkašu Memfisa ovo ponovljen prekršaj.

Prvobitna suspenzija je bila na nivou tima, a aktivirana je 14. maja. Onda ga je NBA kaznila sa osam utakmica, a sada je usledila ova od 25.

- Dža Morant je odlučio da ponovo vitla vatrenim oružjem iako je već kažnjen za isto ponašanje, na osam utakmica. Mogućnost da neki mladi ljudu oponašaju njegovo ponašanje je posebno zabrinjavajuća. U skladu sa okolnostima verujemo da je kazna od 25 utakmica odgovarajuća i jasna je poruka da neodgovorno ponašanje sa oružjem neće biti tolerisano - izjavio je komesar najkvalitetnije lige sveta, Adam Silver.

Takođe je dodao da će uoči povratka na teren morati da učestvuje u određenom programu koji će organizovati liga. Do tada će mu biti zabranjeno da učestvuje u bilo kakvim timskim obavezama.

Posle izrečene kazne, oglasio se i prestupnik Morant.

- Imao sam vremena da razmislim i shvatio koliku sam štetu napravio. Izvinjavam se NBA ligi, Grizlisima, mojim saigračima i gradu Memfisu, Adamu Silveru, Zeku Klejmanu i Robertu peri jer su mi dali priliku da budem profesionalni sportista i podržali me pa se izvinjavam zbog štete. Izvinjavam se deci kojima sam uzor i obećavam da ću biti bolji.

Izvinjavam se sponzorima i navijačima poručujem da ću im se iskupiti za ovo. Tokom leta ću raditi na mentalnoj snazi i odlukama koje donosim, a takođe ću naporno trenirati da bih bio spreman za povratak na teren. Znam da će moji saigrači izdržati i žao mi je što neću biti uz njih na početku sezone. Nadam se da ćete mi dati šansu da pokažem da sam bolji čovek - rekao je Morant koji je već osetio po finansijama šta je uradio.

Kompanija koja proizvodi energetska pića je već u martu raskinula sponzorski ugovor.

Morant je ove sezone beležio u proseku 26,2 poena, a u plej-ofu je Memfis eliminisan od Lejkersa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike