Istorijska noć Nikole Jokića

16.09.2020

07:41 >> 09:05

0

Autor: Adam Štulić

Sjajni centar Denvera je u trijumfu protiv Klipersa ostvario nekoliko rekorda

Istorijska noć Nikole Jokića
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Denvera plasirali su se u finale Zapadne konferencije, pošto su u sedmoj utakmici polufinalne serije, koju su gubili 3:1, savladali LA Kliperse 104:89, uz rekordnu i istorijsku partiju srpskog centra Nikole Jokića.

Odlučujući meč Denverov superstar je završio s tripl-dabl učinkom, koji je sa tim brojkama (16 poena, 22 skoka, 13 asistencija), u istoriji plej-ofa NBA lige uspeo da ostvari još samo legendarni Vilt Čemberlejn.

Uz to, srpski reprezentativni centar je stao uz rame NBA veličinama kao što su Kevin Garnet i Tim Dankan, kao jedini igrači koji su u plej-of utakmici uspeli da ostvare tripl-dabl učinak sa najmanje 20 uhvaćenih lopti, ujedno postavši, sa 25 godina i 209 dana) četvrti najmlađi igrač sa takvim učinkom, iza Karima Abdul Džabara (22 godine i 362 dana), Džerija Lukasa (24 godine i osam dana) i Vesa Anselda (25 godina i 47 dana).

Takođe, Jokić je postao prvi igrač u istoriji najjače lige na svetu koji je u sedmoj utakmici plej-of serije ostvario tripl-dabl sa 20 i više skokova, kao i prvi košarkaš u poslednjih 25 godina, koji je u poslednjem meču serije doigravanja uspeo da ostvari dvocifreni učinak u tri statističke kategorije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike