Sa kim će Jokić braniti tron? Kostur Denverovog šampionskog tima ostaje, a ostalo je otvoreno!

13.06.2023

19:12

0

Autor: A. Š.

Tim Majkla Melouna koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriji Nagetsa očekuje malo neizvesnosti tokom leta

Sa kim će Jokić braniti tron? Kostur Denverovog šampionskog tima ostaje, a ostalo je otvoreno!
Nikola Jokić i Džamal Marej - Copyright Profimedia

Šampionsko slavlje u Denveru još nije ni počelo da se stišava, a već su krenule spekulacije o statusu tima koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriji Nagetsa.

Ekipa Majkla Melouna predvođena Nikolom Jokićem prvi put od postanka franšize iz Kolorada okitila se šampionskim prstenom, pa se sada kod navijača javlja i mala bojazan šta će se tokom leta dogoditi sa ekipom koja je na prilično dominantan način došla do NBA trona.

Deluje, barem na prvu, da prevelikog razloga za brigu nema. Nagetsi pod ugovorom imaju čak devet igrača koji su činili okosnicu tima, dok Brus Braun može sam da bira da li će aktivirati klauzulu sa platom od 6.8 miliona dolara za nastupajuću sezonu.

Najveći znak pitanja stoji oko imena Majkla Portera Džuniora. Odlični šuter je u drugoj godini maksimalnog ugovora sa Denverom i godišnjom platom od 33.4 miliona dolara. Ipak, brojne povrede uticale su na to da Porter bude ubedljivo najslabija karika u triju maksimala u kojem su još Jokić i Marej, pa neće biti preveliko iznenađenje ukoliko rukovodstvo kluba odluči da trejduje beka i tako otvori prostor za potpisivanje Brauna na višegodišnji ugovor, s obzirom da je upravo on u šampionskoj sezoni bio jedna od ključnih figura iz senke.

Upitnik, ali više formalne prirode stoji i kod Džamala Mareja. Uz Jokića mozak Denverovog tima ulazi u četvrtu godinu od petogodišnjeg maksimalnog ugovora. Neke informacije govore da će mu Nagetsi ponuditi samo formalno produžetak saradnje, s obzirom da 2025. godine kao slobodnog agenta mogu da ga potpišu na novu maksimalu i petogodišnji ugovor vredan 257 miliona dolara.

Kada se podvuče crta, stvar je prilično jasna… Jokić, Marej, Porter, Eron Gordon, Kristijan Braun, Pejton Votson imaju višegodišnje ugovore, Kaldvel Poup je vezan do sezone 2024/25, dok Brus Braun, Zik Nađi, Vlatko Čančar pod ugovorima sa Denverom i naredne sezonu. Deandre Džordan, Iš Smit, Džef Grin, Tomas Brajant i Redži Džekson neograničeno slobodni agenti, dok su Kolin Gilespi i Džek Vajt ograničeno slobodni agenti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike