Srbija „ugostila“ najvažniji košarkaški pehar na svetu! Trofej „Džejms Nejsmit“ na ulicama Beograda!

09.06.2023

00:44

0

Autor: 24sedam

Pehar će u petak 9. juna 2023. obići nekoliko lokacija u Beogradu, odnosno biće organizovano fotografisanje na znamenitim mestima naše prestonice

Srbija „ugostila“ najvažniji košarkaški pehar na svetu! Trofej „Džejms Nejsmit“ na ulicama Beograda!
Trofej Džejms Nejsmit - Copyright Profimedia

Pehar „Džejms Nejsmit“, namenjen osvajačima Svetskog košarkaškog prvenstva, ponovo stiže u Srbiju, u okviru FIBA Trophy tour-a.

Кao pred svako Svetsko prvenstvo, sve zemlje učesnice su domaćini pehara koji će najbolja reprezentacija na planeti podići na pobedničkom postolju 10. septembra 2023. u Manili.

Pehar će u petak 9. juna 2023. obići nekoliko lokacija u Beogradu, odnosno biće organizovano fotografisanje na znamenitim mestima naše prestonice – Gardoš, Кula Ušće, Hram Svetog Save, raskrsnica Кralja Milana i Кneza Miloša, Trg republike.

Za sve ljubitelje košarke najlepša vest je da će u petak od 17.00 do 22.00 sata pehar biti izložen u Кnez Mihailovoj ulici ispred tržnog centra „Rajićeva“, pa će zainteresovani građani moći da se fotografišu i vide vredan trofej. U 17.00 časova očekujemo dolazak nekoliko naših reprezentativaca.

U nedelju će pehar biti u domu najtrofejnijeg 3×3 igrača sveta i kapitena reprezentacije Srbije, šestostrukog šampiona planete Dejana Majstorovića u Banovcima, gde će se tog dana održati 3×3 turnir „Banovci open“.

Pehar „Džejms Nejsmit“ osvojiće najbolja ekipa na Svetskom prvenstvu koje se od 25. avgusta do 10. septembra 2023. održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike