Anđušić hvali Zvezdinu bekovsku liniju i veruje: Partizan spremno dočekuje finale AdmiralBet ABA lige!

06.06.2023

22:53

0

Autor: A. Š.

Iskusni bek pričao o duelima sa Cedevitom Olimpijom i potncijalnom okršaju sa Nemanjom Nedovićem

Anđušić hvali Zvezdinu bekovsku liniju i veruje: Partizan spremno dočekuje finale AdmiralBet ABA lige!
Danilo Anđušić i Alen Smailagić - Copyright MN Press

Odbranili su košarkaši Partizana beogradsku Arenu od napada Cedevite Olimpije i plasirali se u finale AdmiralBet ABA lige. U majstorici polufinalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja crno-beli su bili izuzetno ubedljivi protiv tradicionalno neugodnog rivala, što kod Pantera i drugova stvara dodatni osećaj zadovoljstva.

Priznaje to i Danilo Anđušić…

- Dobro je sad kad smo se plasirali u finale. Oni su nam veoma neugodan protivnik i uvek smo imali teške utakmice sa njima. Znali smo da od prvog minuta moramo da izađemo fokusirano i spremni, s pravom energijom. To smo i uradili i to je bio ključ pobede. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, posebno za naše samopouzdanje i očekujem da spremni dočekamo finalnu seriju – rekao je iskusni bek novinarima posle utakmice.

Pokušao je Anđušić da izanalizira razliku između beogradskih i ljubljanskog duela, koji su ubedljivo pripali domaćinima.

- Igrali smo u Sloveniji dosta sporije, nismo kontrolisali njihovu igru, Jogi je odigrao sjajan meč, a znamo da je on motor njihove ekipe. Omić je takođe igrao veoma dobro. Otvorili smo im neke lake situacije iz kojih kada osete samopouzdanje mogu da dobiju bilo koga. Nismo ni pogodili neke otvorene šuteve i to nas je koštalo pobede tamo. To je iza nas, sada se spremamo za dugo očekivano finale.

Ono što raduje sve u  i oko kluba iz Humske jeste Danilova rola u majstorici (3/3 za dva, 1/1 za tri, 11 poena).

- Bitno je za samopouzdanje. Znam šta mogu da uradim, za šta sam sposoban, kakav sam igrač i u svakom trenutku se trudim da uvek ostanem spreman i kada dobijem priliku uradim ono što je potrebno da ekipa dobije i da igram svoju igru. Večeras se dogodilo da nije bilo promašaja, naravno da mi je drago zbog toga, ali nije to ništa novo.

Slede, cele sezone čekani, okršaji sa Crvenom zvezdom za regionalni tron i evroligašku ulaznicu, ali se uoči finalne serije podigla velika prašina sa Malog Kalemegdana zbog termina odigravanja utakmica.

- Spremamo se za ta utakmicu i to je najvažnije. Gledamo u naše dvorište i ono što mi možemo da uradimo i što ćemo uraditi – rekao je Anđušić, pošto je pohvalno govorio o bekovskoj liniji najvećeg rivala:

- Volim da se čuvam sa Nedovićem, dobri smo drugari, a kada dođe utakmica volimo da se takmičimo. Oni su sjajna ekipa, očekuje nas težak posao, imaju sjajnu bekovsku liniju, koga god da čuvaš, neće biti lako. Neda, Vildoza, Kampaco... Moraćemo da budemo maksimalno foksurani i spremni za te mečeve, ukoliko želimo da dođemo do titule – rekao je Danilo Anđušić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike