Srbija je na krovu sveta – ponovo! Basketaši srušili moćne Amere i odbranili tron!

04.06.2023

19:02

0

Autor: A. Š.

Orlovi odbranili tron

Srbija je na krovu sveta – ponovo! Basketaši srušili moćne Amere i odbranili tron!
Basket reprezentacija Srbije - Copyright Promo/Fiba3x3

Najbolji basket na svetu igraju Srbi! U finalu planetarnog šampionata Orlovi su srušili selekciju SAD i odbranili svetski tron - 21:19!

Šesti put u istoriji, a drugi uzastopno, najbolji basketaši Srbije našli su se na planetarnom krovu. Orlovi su u sjajnom ambijentu terena u Beču napravili malo čudo, preživeli minus četiri (19:15), dva šuta maestralnog Fredeta za pobedu, nanizavši šest poena za ogromno slavlje na kraju balade. 

Moćni su Amerikanci bili na ovom turniru. Predvođeni sjajnim šuterom Fredetom gotovo od prvog poena kontrolisali su rezultat, međutim šampionsko srce Majstorovića, Stojačića, Vasića Brankovića na kraju je, uz veliku pomoć publike koja je stvorila ambijent kao da se igra u centru Beograda, odnelo nezaboravnu pobedu.

Šut za dva poena bio je najjači adut Amerikanaca. S njim su stigli do prve osetnije prednosti (9:5), posle dve vezane trojke Fredeta i nadomak pobede (18:15), međutim u svim kritičnim periodima i Orlovi su uspevali da pronađu šut van linije 6.75 zahvaljujući kojima su ostajali na površini u momentima kada im je "voda dolazila do čela".

Tihi heroj Srbije bio je Mihailo Vasić. U početnom naletu raspoloženog rivala preuzeo je odgovornost i zadržao Orlove u rezultatskom priključku, sredinom meča pojavio se, dotad poenterski potpuno nevidljivi Strahinja Stojačić, da bi na kraju ključnu ulogu odigrao najiskusniji Dejan Majstorović, usmerivši srpski tim ka šampionskom slavlju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike