Mornar se vraća u Evrokup

17.09.2020

09:25 >> 11:41

0

Autor: 24sedam

Košarkaški klub iz Bara će igrati u grupi sa ekipom Budućnosti

Mornar se vraća u Evrokup
Copyright MN Press

U Baru će se ove godine, ipak, igrati Evrokup. Izraelska ekipa Makabi Rišon zbog finansijskih problema koje je donela pandemija virusa korona, bila je primorana da odustane od drugog po rangu evropskog takmičenja, a na njeno mesto uskočio je Mornar.

Čelnici crnogorskog kluba su tokom letnjeg prelaznog roka skockali ekipu za ovo takmičenje, ali je prilikom odlučivanja o učesnicima 15.juna predost dobila Cedevita Olimpija. Ove dve ekipe su u trenutku prekida ABA lige delile četvrtu poziciju sa istim skorom 13-8, ali uz bolji međusobni učinak Mornara. Čelnici takmičenja su tada dali prednost timu iz Slovenije, uz obrazloženje da su dva crnogorska kluba u Evrokupu previše.

Sada, ne samo da su tu dva kluba iz Crne Gore, nego su čak i u istoj grupi B. Mornar se pridružio ekipi Budućnosti, francuskom Metropolitanu, italijanskoj Breši, nemačkom Ulmu i španskoj Unikahi.

Klub iz Bara, koji u svom rosteru ima i igrača koji je osvajao Evrokup – Milka Bjelicu, u ovom takmičenju je igrao i tokom sezone 2018-19. Tada su izabranici trenera Pavićevića imali učinak u grupnoj fazi od dve pobede i osam poraza.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike