Nikola će biti prvak sveta! Majami sprečio senzaciju Bostona i zakazao veliko finale sa Jokićevim Denverom! (FOTO, VIDEO)

30.05.2023

07:12

0

Autor: D. P.

Jokić ili Jović

Nikola će biti prvak sveta! Majami sprečio senzaciju Bostona i zakazao veliko finale sa Jokićevim Denverom! (FOTO, VIDEO)
Copyright Tanjug/AP

Srbija će slaviti, jedan Nikola će biti šampion sveta sigurno!

Majami je zaustavio senzacionalni povratak Seltiksa u finalu Istoka - 103:84! Jović ili Jokić, jedan od dvojice Nikola biće šampion sveta, tako da će srpska košarka drugu godinu za redom posle Nemanje Bjelice sa Golden Stejtom imati svog igrača na američkom tronu.

Seltiksi su ostali pred istorijskim podvigom. Vratili su se nakon 0-3, stigli do 3-3 u seriji i u majstorici pred svojim navijačima nisu imali snage da zadaju poslednji udarac timu sa Floride.

Majami je od 48 minuta, u 44 minuta bio bolji tim. Poveli su već na startu utakmice i tu su prednost čuvali do kraja. Presudila je dobra odbrana i probuđeni Džimi Batler koji je ubacio najviše poena na meču - 28.

Na drugoj strani desile du se sasvim prosečne partije najboljih i ispod prosečna igra Džejsona Tejtuma - 14 poena, šut iz igre 3/14.

Nikola Jović odigrao je 30 sekudni bez učinka.

 

Veliko finale NBA startuje 2. juna u Denveru. Igra se na četiri dobijene.

Jokićevi Nagetsi imaju istorijsku priliku da trjumfuje protiv iscrpljenog rivala sa Floride, jer pored toga imaju i prednost domaćeg terena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike