Klub iz Crne Gore prevario košarkaša: Amerikanac kuka da nema šta da jede - duguju mi pet plata!

19.05.2023

18:55

0

Košarkaš KK Tuza u teškoj finansijskoj situaciji

Klub iz Crne Gore prevario košarkaša: Amerikanac kuka da nema šta da jede - duguju mi pet plata!
Copyright Printscreen/Instagram

Američki košarkaš Ilajdžu Vilijasm koji igra za crnogorski košarkaški klub KK Dečić iz Tuze preko društvenih mreža se požalio kako nema šta da jede, jer mu klub duguje pet plata, napominjući da se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. 

- Moja situacija je veoma teška. Došao sam ovde sa drugim Amerikancem, Tilmanom, i jednostavno nismo dobili odmah novac ni za treninge. Nismo imali ono što nam treba, čak ni za opremu, a onda se Tilman i povredio i predsednik mu je rekao da neće da mu plaća više ugovor, odnosno da mu neće davati onoliko koliko piše u ugovoru, ali sada se to odužilo. On je morao da se vrati kući, otišao je, a ja sam ovde ostao i pet meseci nisam primao platu. To je vrlo teško - počeo je Vilijams, pa nastavio:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CGsport (@cgsportme)

 

- Jednostavno nisam imao novca za osnovne stvari, čak ni za patike da kupim. Sada mi ponestaje i za hranu. Bukvalno sam morao da tražim 20 evra i tražio sam objašnjenje od uprave. Rekli su mi da će to biti sređeno, pa sad kad je završila sezona ću moći da se vratim kući, ali još ne mogu. Obećali su da će mi platiti moj put do kuće, ali nisu.

Američki košarkaš još jedno poziva na pomoć, jer se nalazi u nezavidnoj situaciji.

- Nisam imao ni za život, a istekao mi je smeštaj. Čekam i dalje to, i slao sam poruke stalno i predsedniku kluba. On mi je prvo odgovarao da će mi poslati, ali onda me je blokirao. Čekam sad na konkretan odgovor, da mi kažu da li mogu da se vratim kući. U poslednja tri dana, nemam nikakavg odgovor. Znate kako, ovo je vrlo teška situacija. Ovo je za mene strana zemlja, ne govorim jezik, ne znam šta ću, a još nemam novca. Zaista je sve veoma teško. Pokušavam da mislim pozitivno i da kažem da sam blagosloven što sam u ovoj poziciji da sam mogao da pređem preko okeana da igram u drugoj zemlji da igram. Gledam pozitivno na stvari, pokušavam barem - zaključio je Vilijams.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike